Ціна електроенергії в Україні за місяць зросла на понад 80%

1049 0
Минулого року середня ціна на електроенергію на РДН зросла на 69,2%.
Фото: з відкритих джерел

Фото: з відкритих джерел

За першу декаду серпня ціна купівлі-продажу електроенергії становить 2079 грн/МВт.год, що на 81% більше за 10 днів липня 2021 року і на 41% більше за липень в цілому. Про це повідомляє «Оператор ринку».

Читайте також: Уряд знижує тарифи на електроенергію для населення

«Загальний обсяг купівлі-продажу електричної енергії на РДН збільшився, у порівнянні з 10 днями липня, на 14,65% та становить 827 952,2 МВт.год. На внутрішньодобовому ринку акцептованого на 43,98% більше - 68 473,2 МВт.год», – йдеться у повідомленні. 

Крім того, «Оператор ринку» зазначає, що за 10 днів серпня ціновий індекс базового навантаження на ринку «на добу вперед» в торговельній зоні «ОЕС України» виріс в порівнянні з аналогічним періодом липня, на 128,93% до рівня 2 078,55 грн/МВт.год.

Тобто якщо порівнювати ці дані з аналогічним періодом минулого року, то середня ціна на електроенергію на РДН («на добу наперед») зросла на понад 69%.

Збільшення цін пов’язане з тим, що підвищується максимальний рівень цін для годин мінімального і максимального навантаження.

Читайте також: Накопичуй сам. Розмова з міністеркою соцполітики

Нагадаємо, що напередодні уряд заявив про зниження тарифів на електроенергію для населення. Тариф на електроенергію для домогосподарств, які споживають менше 250 кВт-год, мають знизити з 1,68 грн до 1,44 грн за кВт.

В той же час для тих українських родин, які споживають більше 250 кВт-год на місяць, тарифи залишаються без змін. А нові правила запрацюють з 1 жовтня.

Додамо, що востаннє Кабмін підвищував тариф на електроенергію 1 січня 2021 (до 1,68 грн/кВт-год). 

 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!