Політична реклама

Ціна на хліб може підвищитись на 10%, - експерт

1082 0
В окремих регіонах України підвищення ціни на газ може спричинити зростання цін на хліб до 10%. Про це сказав засновник однієї з найбільших українських компаній-виробників хлібної продукції Володимир Мисик.

На запитання, чи вплине підвищення ціни на газ на вартість українського хліба, В.Мисик відповів: "На тих, у кого стоїть застаріле обладнання – дуже вплине. На тих, хто встигли модернізувати (обладнання – Ред.), ніяк не вплине".

За його словами, у різних регіонах України дуже відрізняється ступінь модернізації підприємств. "Існують регіони, яких не торкнулась модернізація", - додав В.Мисик.

Він зауважив, що в тих регіонах, де на підприємствах залишилось старе обладнання, старі горілки, де велике споживання газу, підвищення ціни на блакитне паливо може спричинити підвищення цін на хліб до 10%.

Нагадаємо, в Україні діють газові угоди, за якими ціна на російський газ розраховується, виходячи з ціни на нафтопродукти. У державному бюджеті на 2012 рік закладено ціну на російський газ у розмірі 416 доларів за тисячу кубометрів. Міністр енергетики та вугільної промисловості Юрій Бойко заявив, що у поточному році Україна зменшить обсяги споживання російського газу до 27 млрд кубометрів, виходячи з того, що ціна на газ зростає.

Слід зазначити, що при розрахуванні вартості хліба враховують і вартість енергоресурсів.

Джерело: "Українські національні новини"

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!