Політична реклама

Ціна на хліб в Україні може різко зрости після виборів

1463 0
Вартість пшениці в Україні досягла максимуму за останній рік – тільки за минулий місяць її ціна зросла на 13,5%.

Про це пише газета КоммерсантЪ-Україна.

Зростання викликане подорожчанням зернових у світі, а експерти попереджають, що це ще не межа. На хлібобулочних підприємствах впевнені, що уряд буде утримувати ціни на хліб до виборів, після чого вони можуть різко піти вгору, додають вони.

За останній тиждень з 13 по 20 липня внутрішні ціни на пшеницю третього класу в Україні підвищилися на 5%, до $ 238/ т (з ПДВ), випливає з даних аналітичного центру Украгроконсалт, клієнтами якого є провідні міжнародні та українські трейдери, агрохолдинги, банки і фермерські господарства. Це максимальний рівень за останній рік – вище було тільки 1 липня 2011 року ($248/ т). Усього за останній місяць внутрішня ціна на пшеницю зросла на 13,4%, експортна – на 17,4%, до $310/ т (FOB Чорне море). Збільшується і вартість кукурудзи – за останній місяць внутрішня ціна підвищилася на 8,4% (до $201/ т), експортна – на 14% (до $278/ т).

Подорожчання зернових в Україні – наслідок спостережуваного протягом останнього місяця ралі цін на пшеницю і кукурудзу на Чиказькій товарній біржі (CME), говорить аналітик ІК Dragon Capital Тамара Левченко. З середини червня вересневий ф’ючерс на пшеницю зріс на 34%, до $9,4 за бушель (близько $345/ т), на кукурудзу – на 38%, до 8,2 за бушель ($323/ т).

Зростання цін на зернові пов’язане зі зниженням прогнозів збору врожаю і складними погодними умовами в першу чергу в США, а також деяких інших регіонах світу.

Джерело: ZIK


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!