Ціна на житло у Львові зросла на 20%, – експерти з нерухомості

2466 0
Вартість квадратного метра у новобудовах становить не менше 900 доларів.

У Львові різко зросла вартість житла. Зокрема, квартири у новобудовах подорожчали приблизно на 20%. На сьогодні львівський ринок нерухомості не надто відстає від столичного, каже агент з нерухомості громадської організації «Галицька нерухомість» Роман Юськів.

Читайте також: «Зараз маємо пік». Як змінилась ціна на квартири у Львові

«Львівський контекст збільшення цін на житло не набагато відстає від тенденції у Києві, проте у Львові вартість квартир у новобудовах також зросла. Дещо менше, але приблизно на 20%. Зараз реально менше, ніж 900 доларів за квадратний метр у новобудові Львова не купити. Ще пів року тому вартість була 750-800 доларів», – говорить він.

Це також підтверджує його колега, експертка з нерухомості Ірина Яремко.

«Ми не збираємо дуже детальної статистики, але помічаємо ріст цін на квартири та житлову нерухомість. Це зростання дуже помітне. За останній рік особливо дуже зросли в ціні новобудови. Якщо півтора-два роки тому можна було знайти квартиру за 500-600 у.о. за кв. метр, то зараз таких цін немає», – каже Ірина Яремко.

Така ситуація спричинена багатьма факторами, зокрема подорожчанням будівельних матеріалів та оплати будівельникам. Також вплинув карантин, через що чимало фахівців повернулися з Європи, які звикли до високооплачуваної роботи, зауважує експертка. У підсумку це вплинуло на вартість квадратного метра.

Читайте також: Ціна на орендоване житло у Львові зросла на 10-15%

Загалом Львів завжди був популярним, і вартість житла у місті постійно зростає з 2014 року. Особливо, коли сюди почали переїжджати переселенці зі східних областей України та Криму. Так само збільшилося населення, і люди активніше почали купувати квартири у Львові.

Детальніше про те, яка ситуація на ринку нерухомості у Львові та що прогнозують експерти з нерухомості у Львові, читайте у матеріалі


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!