Ціна одного бареля нафти WTI вперше в історії впала нижче 1 долара

3765 0
За годину торгів котирування різко впали з 5 доларів за барель до нижче 1 долара.
ілюстративне фото

ілюстративне фото

Ціна одного бареля нафти WTI вперше в історії впала нижче 1 долара, а саме до 0,05 долара. Про це повідомляє Bloomberg з посиланням на дані торгів.

Травневі ф'ючерси нафти WTI продовжили падіння. Вартість нафти WTI падає на тлі затовареності ринку та зниження попиту через пандемію, а також через закриття у вівторок ввечері, 21 квітня, травневих ф'ючерсів.

За годину торгів котирування різко впали з 5 доларів за барель до нижче 1 долара. Червневі ф'ючерси, при цьому, впали на 11% до 22,22 доларів за барель. 

Нагадаємо, нафта WTI продовжує дешевшати, травневі ф'ючерси упали на 19% до менш ніж 15 доларів за барель уперше з 1999 року.

Додамо, що постачальникам краще продати за безкоштовно нафту, тому що сховища у світі близькі до заповнення, і її може не бути де зберігати. У такому випадку потрібно консервувати свердловини, а це ще більші збитки, до того ж їх дорого розконсервувати, а іноді й неможливо.

За розрахунками Reuters, світовий попит на нафту скоротився на 30% через коронавірус та обмеження на пересування громадян у всьому світі. Таке суттєве падіння попиту, яке супроводжується зростанням обсягів видобутку, призводить до падіння ціни.

West Texas Intermediate (WTI) – це марка нафти, ціна на яку широко використовується як один із покажчиків світових цін на копалину. Це одна з так званих маркерних (елітних) сортів нафти. 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!