Політична реклама

Ціна п'явок у аптеках Львова становить 6 - 10 гривень

20745 0
У львiвських аптеках із початком сезону осiннiх захворювань люди почали купувати «нетрадиційніі» медикаменти. Клiєнти дедалi частiше питають про п'явки.

У продажу є п'явки завдовжки вiд 2 до 8 сантиметрiв, інформує Експрес. Вiд розмiру залежить цiна - великi коштують 10 гривень, а меншi - 6 - 7 гривень. Також в аптецi можна придбати спецiальну скляну банку для п'явок, одразу з розчином. Вартiсть посудини – 3 - 4 гривнi.

Користь п'явок пiдтверджують i фахiвцi-гiрудологи. У Львiвський медичний центр гiрудотерапiї пацiєнти приходять лiкувати п'явками серцево-судиннi захворювання, геморой, кiсту яєчникiв, шкiрнi хвороби, неврози та навiть безсоння.

Як правило, кожна недуга потребує рiзної кiлькостi п'явок. Наприклад, шкiрнi захворювання можна полiкувати двома-трьома п'явками, якi треба прикладати лише кiлька разiв. А для лiкування серйознiших хвороб потрiбно використовувати п'явки систематично. При вагiтностi чи при онкозахворюваннях застосування п'явок заборонене.

П'явки - вибагливi iстоти. Вони чутливi до рiзких коливань температури повiтря. Також не переносять гострих запахiв i брудної води. Крiм того, не можна ставити посудину з п’явками бiля електроприладiв, iнакше п'явки загинуть.

"Я лiкуюся п'явками вже не перший рiк, -- розповiдає  Оксана Лесик, львiв'янка. - Оскiльки медикаменти щосезону дорожчають i майже не допомагають, вирiшила спробувати ще й цей засiб. Часто мала проблеми з тиском, та вже пiсля кiлькох процедур вiн у мене нормалiзувався".

Та перед тим як зайнятися гiрудотерапiєю, потрiбно знати кiлька правил. "Дiлянка шкiри, на якiй людина ставитиме п'явку, має бути чистою. Шкiру можна попередньо протерти шматочком бинта, змоченим теплою водою, - пояснює Оксана Iванiвна. - Часто буває, що п'явка нiяк не хоче "прилипати", тодi поверхню тiла потрiбно зволожити розчином глюкози або цукру. Можна i проколоти шкiру стерильною голкою, щоб з'явилася кров. Тодi п'явка охоче почне лiкування. Пiсля процедури залишаються синцi - це нормально".


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!