Ціну на газ для українців знизили. Рішення уряду

1480 0
Середня платіжка буде приблизно на 500 грн меншою.
Фото з відкритих джерел

Фото з відкритих джерел

Уряд встановив граничну ціну на газ на рівні 6,99 грн за кубометр. Таке рішення ухвалив сьогодні Кабмін на позачерговому засіданні.

«Минулі тижні були багаті на емоції. Уряд сьогодні приймає рішення, яким встановлюється ціна на газ 6,99 грн за кубометр до завершення опалювального сезону чи карантину. Це означає, що постачальники не можуть піднімати ціну вище. Ціна на газ зменшиться в середньому на 30%, а для деяких громадян на 40%», – повідомив Денис Шмигаль.

Без такого рішення газ у лютому міг подорожчати до 12 гривень, наголосив міністр.

Читайте також: Чи можуть львів'яни уникнути зростання ціни на доставку газу. Роз'яснення

Нагадаємо, що Tvoemisto.tv з’ясувало, чи можуть львів’яни самотужки впливати на цифри у квитанціях за газ та його доставку, аби зменшити суми платежів.

Мешканці можуть обрати постачальника з іншого регіону – із Києва, Харкова чи Тернополя. Лише перед тим, як вирішити, якій компанії віддати свої гроші, слід перевірити на сайті НКРЕКП, чи має вона чинну ліцензію.

Загалом у переліку НКРЕКП є понад 700 компаній, що мають ліцензію на постачання природного газу. Та не всі із них мають досвід роботи із побутовими споживачами та, відповідно, необхідний для цього клієнтський сервіс. Щоб було зручніше обирати, аналітична компанія DiXi Group розробила сайт «Газотека», на якому можна порівняти ціни на газ у різних компаній, швидко підрахувати, скільки грошей можна зекономити за рік на купівлі газу та подати онлайн заявку на зміну постачальника. Детальніше читайте у матеріалі.


+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!