На скільки зростуть ціни на бензин

3695 0
Вартість палива на українських АЗС почала збільшуватися.

Національні мережі АЗС «ЛУКОЙЛ», «БРСМ-Нафта», «Укр-Петроль», UPG підвищили ціни на всі види палива на 0,36-1,10 грн/л. Також подорожчання відбулося в ряді регіональних мереж.

Читайте також: Скільки сьогодні коштує долар?

Середні ціни палива на АЗС збільшилися на 5 копійок і тепер становлять: А-92 – 16,88 грн/л, А-95 –17,16 грн/л і ДТ – 16,89 грн/л. Преміальні марки А-95 виросли на 10 коп./л і в середньому коштують – 17,93 грн/л.

Читайте також: Чому авіаквитки подорожчали майже на третину

Основна причина подорожчання бензину – зростання європейських котирувань. Паливо подорожчало після рішення НБУ привести офіційний курс гривні до ринкового, який вже істотно нижче. Окрім того, це збільшило суму податкових відрахувань з імпортних нафтопродуктів, що також призведе до їх подорожчання, – пише Gazeta.ua.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!