Політична реклама

Ціни на хліб в Україні можуть зрости на 20%

1212 0
В Україні є всі передумови для подорожчання хліба приблизно на 20%.

Про це пишуть "Варіанти", посилаючись на твердження президента Української аграрної конфедерації Леоніда Козаченка, в прямому ефірі "Эра-FM", що світові ціни на зерно суттєво зросли за останні півроку-вісім місяців. Вони досягнули максимума за останні десять років.

"Це обумовлено тим, що є великий дефіцит цієї продукції в світі. З іншої сторони, постійно зростають витрати на виробництво в сільському господарстві", – зазначив Козаченко

Зі слів Козаченка, подорожчання хліба може становити 20%: "Якщо скорелювати по вартості пшениці, то ціна повинна зрости десь на 20%. Ми знаємо, яка доля вартості зерна в структурі собівартості хліба. Якщо врахувати це і ріст інших складових: газ, електроенергію, то все разом дає саме таку цифру".


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!