Ціни на пальне зростуть. Уряд дозволив АЗС збільшити націнку

2328 0
Торговельну надбавку підвищили на 40%.
Фото/ pixabay.com

Фото/ pixabay.com

Кабінет міністрів підвищив торговельну надбавку на дизпаливо та бензин на 40%, щоб запобігти дефіциту на автозаправних станціях. Про це повідомив представник Кабінету міністрів у Верховній раді Тарас Мельничук.

Читайте також: На АЗС ліміт на паливо, але за кілька тижнів дефіциту не буде, а ціни дещо зростуть

Торговельні надбавки нараховуються до середньої вартості 1 літра палива, яку розраховує НАК «Нафтогаз». Так, надбавку для дизельного палива підвищили з 5 до 7 грн з урахуванням ПДВ (на 40%), для бензинів автомобільних з 4,55 до 6,50 гривень з урахуванням ПДВ (на 42,8%).

Зазначимо, що за останніми розрахунками Мінекономіки станом на 21 квітня, середня ціна літра дизпалива становить 33,66 грн, а бензинів – 29,55 грн. Відтак, при нарахуванні максимальної націнки гранична вартість дизпалива не повинна перевищувати 40,66 грн/л, а бензинів – 36,05 грн.

Також уряд продовжив дію застосування граничного рівня торговельної надбавки (націнки) на продовольчі товари на весь період воєнного стану та на три місяці після його припинення чи скасування.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!