Політична реклама

Ціни на паливо можуть знову зрости: влада хоче підвищити акциз на нафтопродукти

1337 0
Мінінфраструктури направило уряду законопроект, яким пропонується різко підвищити акцизний збір на нафтопродукти. Так, акцизний збір на найпоширенішу марку дизпалива класу Євро-4, на яку припадає близько 70% ринку України, Мінінфраструктури пропонує підвищити більш ніж в два рази - до 100 євро / т.

Також планується відмовитись від диференційованої шкали акцизного збору на дизпаливо в залежності від його якості.Тобто під однією і тією ж ціною АЗС зможуть продавати як якісне пальне, так і з різними присадками та домішками, - повідомляє ТСН.

Що стосується бензину, то акцизний збір на нього Мінінфраструктури пропонує підвищити на 10%, або до 200 євро / т.

За прогнозами Мінінфраструктури, пропоноване зростання акцизів дозволить у наступному році наповнити бюджет додатковими 3,35 млрд грн.

Як повідомлялось, у вересні поточного року Мінінфраструктури вже намагалось підвищити ставки акцизного збору на бензини до 200 євро / т і на дизельне паливо до 120 євро / т і уніфікувати на ДТ. Тоді, проти уніфікації ставок акцизного збору виступила Американська торговельна палата в Україні.

Нагадаємо, у 2011 році середній рівень неякісного пального на АЗС по регіонах становить близько 50%.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!