Ціни на продукцію львівських фермерів впали у 3-5 разів. Інфографіка

5226 0
Деякі овочі на ринку досягли десятирічного мінімуму у вартості.
Фото з відкритих джерел

Фото з відкритих джерел

Через закриття ринків селянські господарства та фермери не змогли реалізовувати свою продукцію, яку вирощують. Відповідно ціна на продукцію львівських фермерів знизилися від трьох до п‘яти разів. Про це Тvoemisto.tv розповів власник оптового ринку «Шувар» Роман Федишин.

Читайте також: У Львові за оновленими вимогами запрацювали 25 ринків

За його словами, людей найбільше обурюює несправедливість, бо маленькі магазини і ринки змушені закритись, а великі мережі працюють. 

«В Україні ринок продовольства зараз побудований таким чином, що в мережі в основному заходять імпортовані продукти довготривалого зберігання. Свіжі фрукти і овочі в Україні вирощуються дрібними селянськими господарствами. Їхній основний збут відбувався через роздрібні ринки. Через закриття ринків їм обірвався канал збуту. І ми отримали ту катастрофу, яку маємо зараз», – пояснив Роман Федишин.

Редиска, огірок, помідор, рання капуста, за його словами, досягли десятирічного мінімуму у вартості. 

Якщо огірок у 2016 році коштував 35 грн/кг, у 2019 році – 47 грн/кг, то зараз його ціна – 9 грн/кг. Кабачок, який у 2016 році продавали по 36 грн/кг, у 2019 по 45 грн/кг, цього року можна купити за 20 грн/кг. Якщо капуста, до прикладу, минулого року коштувала 35 грн/кг, то зараз її ціна - 10 грн/кг, наводить дані «Шувар».

«Я вважаю, що відкриття ринків – це правильний крок. Не можна закривати цілі галузі, треба закривати об‘єкти, які не виконують вимоги. Потрібно зосереджуватись на локальних продуктах і ринках», – зазначив Роман Федишин.

Нагадаємо, що 1 травня у Львові та країні відновили роботу продовольчі ринки.

Інфографіка ОРСП «Шувар»

 

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!