Цього літа українці відпочиватимуть в Грузії та Туреччині

2477 0
Найбільш популярні країни для відпочинку за кордоном серед українців — Грузія і Туреччина. Саме там планують провести свою відпустку по 18% респондентів.
Фото: charivne.info

Фото: charivne.info

У Болгарії будуть відпочивати 16% опитаних, ще 11% — в Іспанії. Стільки ж (11%) проведуть свою відпустку в Чорногорії або Хорватії, повідомляє Українська правда. Життя.

Грузія та Іспанія — новачки у пріоритетах українців, минулого року впевнене лідерство було в Туреччини і Болгарії.

До Італії зможуть поїхати 3% літніх відпускників, до Єгипту й інших африканських країн — 8%, на Кіпр — 7%. Країнам Азії віддадуть перевагу 2%, Росії — 1%.

Утім, відпустку цим літом планує тільки половина опитаних — 41%, ще третина не визначилася. Минулого року в тому, що в них буде літній відпочинок, були впевнені майже 90% опитаних.

Менше половини респондентів із тих, хто їде у відпустку, готові відпочивати за кордоном (42%). Найчастіше про закордонну відпустку думають працівники сфери інформаційних технологій, маркетингу й консалтингової сфери. А от найбільш популярні місця українського відпочинку — море і гори.

Кількість охочих відпочивати за кордоном цього року практично не змінилася у порівнянні з минулим. Також не змінилася за останні два роки кількість любителів сільського і дачного відпочинку, натомість закономірно збільшилася кількість тих, хто віддає перевагу українським горам і морю.

А ось кількість туристів, які збираються до Криму, знизилася в 5 разів. Минулого року охочихпровести відпустку на півострові було близько четвертої частини, цього — всього 4%.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!