Цього року до вишів зарахують 95% випускників шкіл, – МОН

1870 0
Вступна кампанія ще триває.
Photo by Tim Gouw on Unsplash

Photo by Tim Gouw on Unsplash

У Міністерстві освіти та науки очікують, що до закладів вищої освіти у 2022 році зарахують 95% випускників шкіл. Про це в ефірі телемарафону сказав міністр освіти і науки Сергій Шкарлет.

Читайте також: На одне державне місце у Львівському медуніверситеті претендує 10 вступників

За його словами, вступна кампанія ще триває, а вже понад 91% випускників шкіл уже стали студентами вишів.

«За підсумками основної і додаткової сесій 209 тисяч випускників вже пройшли НМТ і вступили до закладів вищої освіти. 209 тисяч із 223 тисяч випускників 11-х класів. На сьогодні ми ще розраховуємо на 6 тисяч на спеціальну сесію, яка пройде з 12 до 16 вересня. І я впевнений, що ми майже 95% наших випускників зарахуємо до закладів вищої освіти», – каже міністр.

Нагадаємо, 23 серпня закінчився прийом заяв і документів від осіб, які вступають до закладів вищої освіти на бюджетну форму навчання. У Національний університет «Львівська політехніка» вступники подали найбільшу кількість заяв, на другому місці опинився Львівський національний університет ім. Івана Франка. Детальніше читайте тут.

Додамо, що зарахування вступників на навчання на бюджет проводиться 5 вересня, а на навчання за рахунок цільових пільгових державних кредитів та за кошти фізичних та/або юридичних осіб (контракт) – не пізніше ніж 30 вересня 2022 року.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!