Цього року електроенергія для населення не подорожчає

4701 0
В Україні ціна на електроенергію для населення не змінювалася з 2017 року.
зображення: соцмережі

зображення: соцмережі

Тариф на електроенергію для побутових споживачів у 2020 році не зміниться навіть попри те, що генерація дешевої атомної енергії зменшиться на користь дорожчої теплової та «зеленої». Про це повідомила тимчасова очільниця Міністерства енергетики Ольга Буславець під час селекторної наради, передає Інтерфакс-Україна.

Читайте також: ДТЕК рекордно підвищила вартість електроенергії для Західної України

«Тариф для населення у нас залишається у цьому році, як і в попередньому році, незмінним. І не потрібно непокоїти населення. Є різні заяви, але ми маємо сказати, що населення отримає електроенергію по незмінній ціні», – сказала вона.

Зазначимо, що вартість електроенергії для населення в Україні визначається постановою уряду. Нею зобов'язали Енергоатом продавати 85% виробленої електроенергії населенню за встановленим тарифом. Електрика для непобутових споживачів продається за ринковою ціною.

5 травня НКРЕКП поширило презентацію свого бачення майбутнього розвитку ринку електроенергії та виходу з енергетичної кризи, яка виникла в Україні. Серед пропозицій там йшлося про скасування пільгового тарифу у розмірі 75 копійок для споживачів, які споживають до 100 кіловат-годин. Якщо відповідне рішення ухвалять, тарифи для населення можуть зрости до 1,4 гривні за кіловат-годину, а економія для ринку електроенергії становитиме до 12 мільярдів гривень.

Читайте також: Львівським пенсіонерам почали виплачувати проіндексовані пенсії

В Україні ціна на електроенергію для населення не змінювалася з 2017 року і становить 90 копійок за 1 кВт-год при споживанні до 100 кВт-год, а понад цього – 1 гривня 68 копійок за кВт-год.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!