Цього року на хворобу Лайма у Львові захворіли 46 осіб

2632 0
На обласний центр припадає левова частка цих захворювань по області, де загалом зафіксовано 66 випадків захворювання.
Фото: gaja-puszczykowo.pl

Фото: gaja-puszczykowo.pl

За даними фахівців лабораторного центру МОЗ у Львівській області, впродовж шести місяців цього року на хворобу Лайма на Львівщині захворіли майже удвічі більше, аніж за аналогічний період 2016 року – 66 проти 35.

Найбільше хворіли у Львові – 46 випадків.  На міста області припадає майже 80% від усього числа захворювань. Переважну більшість хворих становлять люди віком від 31 до 40 років.

У 2017 р. в Львівській області за медичною допомогою з приводу укусів кліщів звернулись 599 осіб, зокрема у червні - 247, в т.ч. у м.Львові –399 і 169 відповідно.

Читайте також: Як львів'янам уберегтись від кліщів. Поради

Медики застерігають, що самостійне видалення кліща, особливо без дотримання рекомендацій і правил асептики, може призвести до ускладнення перебігу хвороби та тривалого загоєння місця укусу внаслідок додаткового бактеріального інфікування ранки.

Тож самостійно видаляти кліща, що присмоктався, варто лише тоді, коли нема можливості швидко звернутись за медичною допомогою. Фахівці наголошують на тому, що необхідно проводити якнайшвидше лабораторне дослідження знятого з людини кліща, щоби виявити інфікованість збудниками Лайм-бореліозу, а відтак -- застосувати заходи екстреної профілактики захворювання. 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!