Цього року на Львівщині відремонтують 56 мостів

1465 0
На рекордній кількості мостів проведуть реконструкцію, капітальний та поточний середній ремонт.
фото: Служба автодоріг Львівщини

фото: Служба автодоріг Львівщини

Цього року у Львівській області планують відремонтувати 56 мостів. Про це повідомляє Служба автомобільних доріг Львівщини.

Читайте також: У Львові закрили на ремонт міст на городоцькій. Схема об’їзду

За словами керівника Служби автодоріг у Львівській області Олега Берези, майже всі мости в області збудовані понад пів сотні років тому, відповідно потребують ремонту та перебудови.

«У 2021 році ремонтуватимемо рекордну кількість мостів на дорогах державного значення Львівщини. Йдеться про 56 споруд, на яких проведемо реконструкцію, капітальний та поточний середній ремонт», – каже Олег Береза.

Зараз активні роботи проводять на мостовому переході через річку Шумівка у селі Ясениця-Сільна, що на автодорозі Т-14-15 Мостиська – Самбір – Борислав.

Переправу через річку Шумівка звели у 1964 р. завдовжки 11 м та завширшки проїзної частини 7 м і тротуарів по 0,8 м. Після поточного середнього ремонту ширина тротуарів на споруді буде по 1,5 м.

Читайте також: На Львівщині відновили ремонт двох мостів. Фото

Зокрема, тут уже влаштували шафові стінки, перехідні плити, накладну плиту, розширили тротуар. Зараз проводять роботи із укладання основи із щебенево-піщаної суміші на підходах до споруди та асфальтування.

У подальших планах – встановити перильне та бар’єрне огородження, влаштувати підпірні стінки, влаштувати верхній шар асфальтобетонного дорожнього покриття.

Наразі роботи проводять на одній частині моста, в той час на іншій частині споруди організовано реверсивний рух транспорту.

Ремонтні роботи на мостовому переході проводить підрядна організація ТОВ «БК «Спецгідробуд».

Читайте також: Чому на Львівщині обвалився міст через Західний Буг, про який напередодні попереджали мешканці

Нагадаємо, на автомобільній дорозі Славське – Хащованя, що входить до Малого карпатського кола, відновили ремонт двох мостів. Дорожники демонтують старе огородження та покриття, проводять підготовку до бетонування. Повний перелік доріг, які ремонтуватимуть та будуватимуть на Львівщині цього року можна переглянути за посиланням.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!