Політична реклама

Цього року набере чинності угода про безвізовий режим між Україною та Туреччиною

1138 0
Уряд України затвердив угоду про безвізовий режим з Туреччиною. Як очікується, угода набуде чинності в другому півріччі. Як повідомляє Коммерсантъ-Украина, документ встановлює безвізовий порядок в'їзду і виїзду, прямування транзитом та перебування громадян однієї сторони на території іншої держави на підставі дійсних проїзних документів за умови, що термін їх безперервного перебування не перевищує 30-ти днів від дати в'їзду.

При цьому, зазначає газета, сумарний термін перебування громадян на території іншої держави не повинен перевищувати 90 днів протягом 180-денного періоду.

Як повідомив у Twitter міністр закордонних справ Костянтин Грищенко, угода набуде чинності через три місяці. "Не даремно МЗС всіляко прискорювало процес затвердження. Я доручив оперативно обмінятися нотами з турецькою стороною, щоб в оксамитовий сезон українці змогли поїхати в Туреччину без віз", - заявив Грищенко. У коментарях до повідомлення міністра депутат Андрій Шевченко (БЮТ-Батьківщина) написав, що для укладення угоди "уряду знадобилося непристойно багато часу".

Туроператори вважають, що скасування віз збільшить насамперед потік туристів, які прибувають з Туреччини в Україну. "У 2011 році Туреччину відвідали 600 тисяч українців. Ця країна займає для нас перше місце в рейтингу країн виїзного туризму. У 2011 році з Туреччини в Україну приїхали у 20 разів менше туристів - близько 30,5 тисяч. На такий дисбаланс впливає чинний візовий режим: українці отримують турецьку візу в аеропорту, коштує вона 20 євро. Тоді як туркам потрібно оформляти українську візу в посольстві за два тижні, і обходиться вона їм в суму від $ 185 до $ 200", - повідомила прес-секретар Асоціації лідерів туристичного бізнесу Юлія Олійник.

Джерело: "Коммерсантъ-Украина", переклад "Новинар"


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!