Політична реклама

Цього року не буде різкого підвищення цін на овочі, – В. Лапа

1012 0
Цього року не буде різкого підвищення цін на овочі, як торік. Таку думку у коментарі УНН висловив генеральний директор асоціації "Український клуб аграрного бізнесу" Володимир Лапа.

В.Лапа розповів, що ціни для виробників на овочі і картоплю обвалюються, але споживачів вони влаштовують. За його словами, виробники продають свою картоплю за 70 коп. чи 1 грн, а на ринку вона коштує все-одно 2,5 грн.

"Тому ми маємо ситуацію, коли ціни реалізації для виробників дуже впали по більшості видів овочів і картоплі. Вони на межі рентабельності, а в деяких підприємствах навіть нижче рентабельності. Тобто, ми, на жаль, повернулися до такої ситуації, коли на окремих полях просто не вигідно збирати продукцію, тому що доходи від реалізації не окуповують витрати на збирання", - наголосив гендиретор УКАБ.

Для споживачів, запевнив він, ситуація краща, ніж у минулому році, тому що вони отримали все-таки нижчі ціни по різних видах продукції.

"Очевидно, що в цьому році сезонна динаміка не буде такою різкою. Ясно, що ціни будуть підвищуватися на картоплю і овочі, коли почнеться закладка продукції в погреби. Навіть тенденція підвищення ціни буде скоріше просто сезонною, а не такою різкою як вона була минулого року. Тобто, ми матимемо підвищення цін не на сотні відсотків, як торік, а на десятки відсотків по основних видах плодоовочевої продукції", - зазначив експерт.

Джерело: http://unn.com.ua/ua/exclusive/25-09-2011/477946/

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!