Цього року стрільбище СКА, яке погоріло 3 роки тому, не відбудують

2330 0
З трьох тендерів відбулися лише два.
Фото: Гал-інфо

Фото: Гал-інфо

Минулого року провели два тендери на реконструкцію стрільбища СКА, що на вулиці Клепарівській, 39, який був пошкоджений внаслідок пожежі у 2018 році, однак третій тендер так і не відбувся. Про це  Tvoemisto.tv повідомив начальник управління фізичної культури та спорту Львівської ОДА Роман Хім'як. 

Читайте також: Фірма Дубневича перебудує одну із веж Цитаделі в офісно-мистецький простір

«Було оголошено три тендери, два з яких близько на 150 мільйонів грн відбулися, однак третій тендер на 300 мільйонів не провели», – повідомив Роман Хім'як. 

Минулого року розпочали частину робіт з демонтажу старих бліндажів та земляні роботи.  

У будівлі, на яку мали виділити кошти з третього тендеру, хотіли збудувати крите лучне поле, кімнати для зберігання зброї, кімнати для спортсменів, лучне стрільбище та кафе. 

«Навіть по тендерах, які відбулися, не профінансували усю суму, а лише якусь невелику її частину», – каже Роман Хім'як. 

За словами посадовця, у Міноборони, ймовірно, не достатньо коштів на фінансування реставрації через пандемію коронавірусу. 

Нагадаємо, що минулого року Міністерство оборони уклало два договори за результатами відкритих торгів на будівництво тиру та реконструкції бліндажів спортивної бази комплексу СКА. Переможцем у обох торгах стало ТОВ «Вельт Капітал». Очікувана вартість обох тендерів становила 157,2 млн грн. Обидва тендери відбулися 9 жовтня 2020 року.

ТОВ «Вельт Капітал» зареєстроване у Львові, а його власницею є Тетяна Павленко. Раніше компанія розігрувала торги із фірмою ПП «Арагас», яка тоді належала Ярині Газді – також колишній власниці ТОВ «Вельт Капітал».

У 2018 році частину приміщення комплексу, а це понад 4 тис. кв. метрів, було знищено під час пожежі. Там готувалась до змагань більшість збірної України з кульової стрільби. У 2019 р. зробили проєктно-кошторисну документацію, а у 2020 р. Міноборони виділило кошти на початок реставрації. 

Будівництво тиру планували завершити до кінця жовтня цього року, а реконструкцію зовнішніх територій – в липні. 

Софія Шавранська

Фото Гал-інфо


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!