Цього року у Львові планують відкрити п'ять підстанцій для бригад швидкої допомоги

2859 0
Нові підстанції відкриють у великих житлових масивах.
фото: www.lvivpost.net

фото: www.lvivpost.net

До кінця лютого у Львові відкриють 3 підстанції для бригад швидкої допомоги, ще 2 – з’являться згодом. Про це Тvoemisto.tv розповів керівник Львівського центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Андрій Васько.

Читайте також: Гелікоптер для порятунку хворих на Львівщині планують запустити уже в квітні. Що відомо

За його словами, зараз у місті функціонує лише 5 підстанцій, то ж потрібні нові. Зокрема, у лютому нові підстанції у Львові мають з’явитися в районі психіатричної лікарні, що на вул. Кульпарківській, поблизу Львівського обласного госпіталю ветеранів війн та репресованих ім. Юрія Липи, що у Винниках та на перехресті Чорновола-Хімічної. Решта дві – біля 3-ї міської поліклініки, що в районі Левандівки та поблизу перехрестя Стрийської-Наукової через кілька місяців.

Правильна дислокація бригад, за словами Андрія Васька, означає пришвидшений доїзд швидких на виклики у великі житлові масиви.

Читайте також: Виклики по-новому. До кого тепер не приїде «швидка» у Львові та області

«Є багато викликів, до яких каретам «швидкої» їхати досить далекою. Наприклад, до зони Хімічна-Чорновола машина їде із другої підстанції, що на вул. Миколайчука. Звідти, як мінімум, добиратися з десять хвилин, навіть без заторів. Те ж саме з районом Левандівки. На виклики туди їдуть автівки аж з вул. Київської. Це також немалий відтинок дороги», – каже він.

На нових підстанціях закріплять по 1-2 машини «швидкої» допомоги. Для цього на роботу добирають водіїв, а також доставляють карети швидкої допомоги.

Читайте також: Кабмін затвердив норматив прибуття екстреної меддопомоги

Зараз у Львові працює 5 підстанцій швидкої медичної допомоги: на вул. Київській, Пилипа Орлика, Медової Печери, Біберовича та пр. Червоної Калини. В області працює 72 підстанції. Загалом по місту їздить 120 бригад швидкої допомоги. В ідеалі, щоб покрити увесь Львів, за словами Андрія Васька, потрібно ще 100 карет швидкої допомоги. Найнагальніша потреба у 30 каретах – 10 для Львова і 20 на область.

Саме зараз за Covid-кошти ведуть закупівлі 22 машин, ще 25 авто має надійти від МОЗ.

Нагадаємо, з весни наступного року усі виклики екстреної медичної допомоги поділять на 4 типи, відповідно до станів пацієнтів. Зміниться також і час доїзду до хворих у селах та містах. Доїзд на виклики, які відносяться до критичних та профільних бригад, становитимуть 10 та 20 хвилин відповідно. А ось на ті виклики, які відносяться до неекстрених і непрофільних – бригади не виїжджатимуть. При чому, усі виклики будуть уніфіковані – «швидкі» однаково мають їздити як в містах, так і в селах.

Ольга Шведа


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!