Цього року у Львові відкриють перинатальний центр

9996 0
Львівський обласний перинатальний центр мають відкрити у 2017-му році.
Фото: zaxid.net

Фото: zaxid.net

На сесії Львівської облради голова Львівської ОДА Олег Синютка розповів про те, що перинатальний центр має запрацювати цього року. Про це повідомляє zik.ua.

 «Передбачено 40 млн грн з державного бюджету. Тендер проведений, бо ми розірвали угоду з попереднім підрядником», – повідомив О.Синютка.

Читайте також: Перинатальний центр у Львові відкриватимуть частинами. Що вже зробили

Нагадаємо, Львівський обласний клінічний перинатальний центр (вул. Дж. Вашингтона, 6) був заснований у 1986 році як пологовий будинок №2. У 1990 році – реорганізований в перший в Україні перинатальний центр. На 2011 рік таких в Україні було лише чотири. У жовтні 2013-го року перинатальний центр закрили на ремонт.

Масштабну реконструкцію за майже 100 млн грн тут пообіцяли провести ще за президентства Віктора Януковича, проте досі ремонту так і закінчили. За рік у закладі приймали по 3,5 тис. пологів та супроводжували вагітних з ускладненнями.

Читайте також: Для львівського ОХМАТДИТу придбали новий бронхоскоп. Фото

Працівники закладу, котрих налічувалось близько 500, залишились без роботи. Вони неодноразово виходили протестувати до Львівської ОДА, аби роботу в перинатальному центрі відновили.

Натомість перинатальний центр не отримував фінансування, хоч і очікувалося, що його відкриють до кінця 2016-го року.

Опублікувала Олеся Шеремета


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!