Цього року у Львові відкриють шість оновлених бібліотек. Адреси, візуалізація

4972 0
Першою на вулиці Уласа Самчука запрацює сенсотека.
Візуалізація: ЛМР

Візуалізація: ЛМР

У 2019 році у Львові відкриють шість бібліотек. Про це повідомляє прес-служба ЛМР. Загалом ремонт триває у 9-ти бібліотеках міста, а також планується будівництво медіатеки в Рудному.

Читайте також: Львів спить, Шептицький працює. Репортаж із першої цілодобової бібліотеки

Бібліотеки (сенсотеки, іннотеки) працюватимуть за адресами:

  • вулиця Уласа Самчука, 22;
  • вулиця Городоцька, 285;
  • вулиця Стрийська, 79;
  • вулиця Шевченка, 230а;
  • проспект Червоної калини, 58;
  • вулиця Богдана Хмельницького, 175.

На вулиці Самчука буде сенсотека. Перетворювати філію №18 на інклюзивний простір почали ще в 2015-му році. Тут спроектували інтер’єр за правилами універсального дизайну та потреб людей із вадами зору, закупили спеціалізовану техніку (збільшувач, принтер Брайля тощо). Станом на зараз на проект виділили вже 2,8 млн грн, частину з яких – на цей рік. Протягом року планується дофінансування проекту.

На Городоцькій, 285 на базі філії №17 та колишнього кінотеатру «Арлекіно» запрацює «Іннотека». Вона має стати культурним осередком усього мікрорайону. Двоповерхова будівля матиме читальні зали, місце для коворкінгу, залу для лекцій, зони для воркшопів та майстерок. На сьогодні на проект виділили майже 1,4 млн грн, частину з яких – на цей рік. Планується дофінансування проекту протягом року.

На вулиці Стрийській, 79 на базі філії № 43 запрацює сімейна медіатека з лекторієм, коворкінгом, дитячою зоною, кінозалом, зоною для навчання, експозиційною зоною. Станом на сьогодні проект коштував понад 2 млн грн, планується його дофінансування протягом року.

На вул. Шевченка, 230а відкриють оновлену бібліотеку-філію № 31. Ця бібліотека вирізняється добудованою мансардою та великим подвір’ям, де можна проводити заходи просто неба. Наразі проект обійшовся у 700 тисяч гривень, але передбачено дофінансування протягом року.

На проспекті Червоної калини, 58 оновлена бібліотека-філія №25 стане частиною проекту Lviv Open Lab. Тут буде лекторій, бібліотека, фізико-хімічна, біотехнологічна та ІоТ лабораторії, медіастудія і майстерня для роботи з деревом. Цей масштабний проект станом на зараз обійшовся у 5,1 млн грн, протягом року його дофінансовуватимуть.

У бібліотеці «Під високим замком» на вулиці Хмельницького, 175 повністю оновлять простір та відремонтують історичну будівлю. Станом на зараз проект профінансовано на 825 тисяч гривень, планується дофінансування протягом року.

У 2019 році в бібліотеки Львова закуплять книги для дорослих на 530 тисяч гривень, періодику на 200 тисяч та дитячі книги на 470 тисяч гривень.

Окрім того, цьогоріч реалізовуватиметься другий етап програми «Електронна бібліотека», що є спільним проектом управління культури ЛМР та Центру Митрополита Андрея Шептицького.

Візуалізація: ЛМР


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!