Наступного року реагентами посипатимуть вулиці у Шевченківському або Сихівському районі

2614 0
Експеримент з використання реагентів цього року проведуть тільки в Галицькому районі міста.

Львів вперше використає реагенти для посипання доріг. Про це під час брифінгу повідомила директорка департаменту житлового господарства та інфраструктури ЛМР Ірина Маруняк.

Експеримент з використання реагентів цього року проведуть тільки в Галицькому районі міста. Наступні роки планують залучити до посипання доріг реагентами Шевченківський або Сихівський райони.

Читайте також: Чим можуть замінити піскосуміш у Львові і скільки це коштуватиме

«Галицький район закупив реагентів на 4 млн гривень: на 2,5 млн – хлорид кальцію, та на 1,5 млн – хлорид магнію. Реагент може працювати при температурі до 15 градусів морозу. Втім, реагентами посипатимемо тільки дороги. Для хідників закуплена сіль, для підйомів – піскосуміш, адже ми поки що точно не знаємо, як поводитиме себе реагент», – сказала Ірина Маруняк.

Чиновниця також зазначила, що однією з переваг реагенту є те, що він не залишає піску і не забиває дощоприймачі.

«Реагент дорожчий за піскосуміш у 3-4 рази. Якщо зважати на те, скільки техніки потрібно виводити навесні для прибирання вулиць від піску, пилу та болота, скільки коштів іде на очистку дощоприймачів та зарплату працівників, то ціна вийде приблизно та сама», – додає Ірина Маруняк.

Читайте також: Чисто і без піску. Як у Вінниці вирішили проблему слизьких тротуарів

У міській раді повідомляють, що для використання реагентів у всьому місті потрібно близько 265 млн гривень, тому їх вводитимуть в дію поступово.

Андрій Костюк


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!