Цього тижня розпочнуть рекультивацію Грибовицького сміттєзвалища

1936 0
Рекультивацію сміттєзвалища розпочнуть цього тижня, не чекаючи грошей Європейського інвестиційного банку.
ілюстрацію надав Богдан Михалусь

ілюстрацію надав Богдан Михалусь

Нещодавно Мінфін погодив проект Львова щодо фінансування Європейським інвестиційним банком реконструкції полігону твердих відходів та будівництва нового сміттєпереробного заводу. Мова йде про суму 75 млн євро.

Сьогодні, 3 жовтня, мер Львова повідомив, що цього тижня місто своїми силами буде розпочинати рекультивацію полігону. Про це інформують у прес-службі міськради.

«Ми маємо погодження міністерства регіональної політики. Прем’єр-міністр говорив про погодження мінфіну. Дійсно, мінфін погодив суму 75 млн. Наступний етап – це мінрегіонбуд має провести ще один відбір і лише після цього можна говорити про підписання фінальної угоди з Європейським інвестиційним банком. Є тверда, принципова позиція Європейського інвестиційного банку і львівський проект визначений як перспективний та пріоритетний. Але не всі чиновники в Уряді це підтримують. Тому мені слова прем’єр-міністра є дуже цінними. Це питання на Уряді буде ще розглядатись.

Ми цього тижня починаємо процеси рекультивації на полігоні власними силами, ми не будемо чекати, поки ці кошти прийдуть. Бо ці кошти, щоб реально почали працювати, треба півроку. Це складна процедура. Але це живі кошти на 25 років під 1-1,5% річних. Наша амбіція – збудувати найсучасніший завод в Україні. Нічого побідного в Україні нема. 99% сміття в Україні захоронюють, ніхто його не сортує належно. Ми хочемо показати на прикладі Львова, як це треба зробити», - розповів Андрій Садовий, міський голова Львова.

Читайте також: Грибовицьке сміттєзвалище. План «А» Садового

Опублікувала Наталія Середюк

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!