Цього тижня депутати мають прийняти бюджет Львівської ОТГ

1139 0
Загальний фонд необхідно прийняти до 25 грудня
фото: touristclub.kiev.ua

фото: touristclub.kiev.ua

Цього тижня депутати Львівської ОТГ мають прийняти бюджет. Відповідно до Бюджетного кодексу загальний фонд необхідно прийняти до 25 грудня. А у січні – лютому можна приймати бюджет Розвитку. Через те, що голова Львівської ОТГ Андрій Садовий ще хворів на коронавірус, сесію міськради, яку планували провести, 18 грудня, перенесли на 23-24 грудня.

Читайте також: У Львові представили проєкт «технічного бюджету» ОТГ

Минулого тижня представники більшості – фракцій партій «Європейська солідарність», «Варта», «Свобода» заявляли, що Андрій Садовий навмисно затягує проведення пленарного засідання ради, щоб змусити депутатський корпус проголосувати за проєкт бюджету Львова на 2021 рік всліпу. Вони пропонували провести засідання через відеозв'язок, щоб взятись до обговорення та роботи над новим бюджетом.

Натомість у «Самопомочі» та «Голосі» зазначили, що це не можливо, адже суперечить законодавству, і в депутатів якраз буде час до 23 грудня вивчити основні показники бюджету, щоб уже 24 грудня проголосувати за нього.

Рада львівської ОТГ ще не обрала секретаря ради, а також не затвердила склад депутатських комісій, зокрема бюджетної.

Читайте також: Нова рада і старий виконком. Чи легітимно ухвалює рішення виконавчий комітет та коли його оновлять

Додамо, 17 грудня, виконком Львівської міської ради збільшив дохідну частину бюджету на 2021 рік на 787 млн грн – тепер вона становитиме 11,1 млрд гривень. Як зазначалося, додаткові кошті вдалося знайти завдяки перерахунку податків, а також додатковим продажам комунального майна та сплаті пайових внесків. Тепер оновлений проєкт бюджету мають передати за розгляд депутатів, а остаточно її має затвердити сесія ради Львівської ОТГ. 

Ннагадаємо, раніше керівник Агенції регіонального розвитку Львівської області Тарас Баранецький зазначав, що бюджет Львівської ОТГ мають затвердити до 25 грудня, тож ця дата може стати дедлайном і для створення виконкому.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!