Дисплеї на трамвайному маршруті №2 запрацюють наступного тижня

2809 0
Наступного тижня вздовж трамвайного маршруту №2 запрацюють інформаційні дисплеї, які показуватимуть час приїзду трамваю. Сьогодні ввечері, 30 липня, або ж завтра, вони запрацюють у тестовому режимі, тобто відображатимуть не всі дані по руху трамваїв. Всього на маршруті трамваю «двійки» встановили 16 електронних табло. Ще 8 змонтували на маршруті трамваю №6, однак зараз вони не працюють, тому що трамвай не курсує по своєму маршруту.
Фото: big.lviv.ua

Фото: big.lviv.ua

Оскільки табло до кінця тижня тестуватимуть, вони не будуть відображати точний час прибуття всіх трамваїв, розповів tvoemisto.tv провідний інженер відділу організації та безпеки дорожнього руху ЛКП «Львівавтодор» Ігор Могила.

«Це пов’язано з тим, що у трамваях є GPS-пристрої двох систем: компанії «Сварко Трафік Системс ГмбХ», яка монтувала світлофори та дисплеї, і система GPS-навігації «Львівелектротрансу». Поки що дані будуть відображатися від систем моніторингу «Сварко». Відповідно, якщо якийсь трамвай на лінії не оснащений цією системою, то він не буде відображатися. Через це інтервал руху буде виходити більшим, ніж є насправді», - пояснив інженер.

Компанія «Сварко» встановила у трамваях 16 трекерів, однак «Львівелектротранс» щодня змінює трамваї, які випускає на лінію, і з тих 14 трамваїв, які їдуть по другому маршруту, не всі можуть бути обладнані такими трекерами. Замінюють трамваї через ремонт або технічний огляд, замість них випускаються інші, які не мають трекерів.

Натомість, як запевнив Ігор Могила, вже наступного тижня буде відображатися повна інформація від усіх трекерів – і «Сварко» і «Львівелектротрансу». Наразі дані двох систем інтегрують між собою.

«Зараз тестують систему «Сварко». Якщо вона працюватиме успішно, підключать модуль інтеграції, і тоді відображатимуться дані по всіх трамваях, навіть якщо трамваї на маршруті №2 будуть без GPS від «Сварко». Але це буде не зараз, а в кращому випадку з початку наступного тижня», - додав Ігор Могила.

Загалом вздовж трамвайних маршрутів №2 та №6 встановили 24 інформаційні дисплеї, з них 16 - на маршруті "двійки" і 8 - на шостому.  Дисплеї є дворядкові та чоторирядкові. На зупинках, де їде більше, ніж два трамвайних маршрути, встановили чотирирядкові табло, щоб у майбутньому відображати інформацію і по інших маршрутах.

Дисплеї встановили не на усіх зупинках, а там, де є великий пасажиропотік. За словами Ігоря Могили, табло будуть на тих зупинках, де це передбачено контрактом.

Перелік зупинок вздовж трамвайного маршруту №2, на яких встановили електронні табло:

-          головна пошта – з центру і в центр;

-          вул. Дорошенка – з центру і в центр;

-          медичний університет – в центр;

-          вул. Мечнікова – в центр;

-          вул. Коновальця – в центр:

-          вул. Мельника – в центр;

-          Палац спорту – з центру;

-          вул. Горбачевського – в центр;

-          вул. Київська – в центр і з центру;

-          Львівська політехніка – в центр і з центру;

-          вул. Котика – в центр;

-          вул. Пасічна – в центр.

Перелік зупинок вздовж трамвайного маршруту №6, на яких встановили електронні табло:

-          залізничний вокзал – в центр;

-          приміський вокзал – в центр;

-          театр Лесі Українки - в центр і з центру;

-          ТЦ «Магнус» - з центру;

-          вул. Театральна – з центру;

-          церква свв. Ольги та Єлизавети – в центр;

-          вул. Липинського – в центр.

На шостому трамваї електронні табло не працюють, оскільки він не їде по своєму маршруті по вул. Липинського. Це пов’язано з тим, що вул. Гайдамацьку досі ремонтують. Тому тут система запрацює, коли трамвай поїде по своєму маршруту.

Окрім того, вздовж цих двох трамвайних маршрутів встановили 28 світлофорів з адаптивним керуванням. Всі вони працюють, запевнив Ігор Могила. Ще один світлофор встановили на пішохідному переході біля приміського вокзалу.

«Розумні» світлофори враховують рух автомобілів та трамваїв, які під’їжджають до перехрестя. «Якщо трамвай наближається, зелений сигнал не вимкнеться до того часу, поки він не поїде. Це дає змогу зменшити затримки на маршруті», - пояснив інженер. 

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що електронні дисплеї запрацюють до кінця липня.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!