Цього тижня Львовом почнуть курсувати ще 2 п'ятисекційні трамваї

7543 0
Трамваї виїхали на маршрут №8, що сполучає вул. Вернадського на Сихові та центр міста.
Фотоскрін з відео

Фотоскрін з відео

 У Львові посилюють роботу електротранспорту, зокрема збільшують кількість тролейбусів на рейсах. А також ще два п’ятисекційні трамваї мали виїхати цього тижня. Про це у межах нового проєкту «Тема тижня» Тvoemisto.tv повідомив очільник департаменту міської мобільності та вуличної інфраструктури ЛМР Олег Забарило.

«Кількість транспорту на маршрутах ще на 100% не відновилася до довоєнного стану.  Маю зауваження, зокрема до приватних перевізників. Водночас ми посилили роботу електротранспорту, збільшили кількість тролейбусів на рейсах. У межах проєкту Європейського інвестиційного банку цього тижня на маршрут мали вийти ще два п’ятисекційні трамваї. Вони саме проходять останні технічні налаштування», – каже він.

Читайте також: Львів планує взяти 32 млн євро кредиту на закупівлю тролейбусів з автономним ходом

Як уточнили у коментарі Tvoemisto.tv у пресслужбі ЛМР, трамваї виїхали на маршрут №8, що сполучає вул. Вернадського на Сихові та центр міста. Що стосується комунального перевізника АТП №1, то після перегляду тарифів у бік зростання – до 15 гривень, а також стабілізації ситуації з пальним відновили низку маршрутів, запустили великогабаритні автобуси на тих, де їх не було.

Нагадаємо, що перший такий трамвай передали місту на початку грудня минулого року. Нові п'ятисекційні трамваї курсують на 8-му маршруті, що сполучає Сихів із центром, бо це найбільш ефективна лінія, вона виділена і тут великий пасажиропотік. Нові трамваї закуплені за кошти Європейського інвестиційного банку. Місто отримало 12 млн євро на закупівлю десяти п'ятисекційних трамваїв.

Новий п'ятисекційний трамвай виробництва львівського концерну «Електрон» може вмістити 250 людей. Він є більш комфортним і легшим у керуванні, аніж попередні трамваї «Електрон». Загалом місто замовило 10 таких трамваїв. Вартість нового п'ятисекційного трамвая становить 1,9 млн доларів (разом із запасними частинами).

Про те, які проблеми з громадським транспортом у Львові виникли через воєнний стан, чи купуватиме місто новий транспорт, що буде з е-квитком і як змінився трафік, у межах нового проєкту «Тема тижня» Тvoemisto.tv запитало в керівника департаменту міської мобільності та вуличної інфраструктури ЛМР Олега Забарила. Повністю інтерв'ю читайте за посиланням.

Ольга Коваль


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!