Цього тижня у Львові пройде пробне ЗНО. Що потрібно знати і мати з собою

1491 0
Результати пробного тестування з’являться 16 квітня.
фото: racorn/Depositphotos

фото: racorn/Depositphotos

У суботу, 10 квітня, відбудеться пробне ЗНО. Кожен зареєстрований учасник зможе скласти тест з одного навчального предмета з переліку: українська мова, українська мова і література, історія України, математика, біологія, географія, фізика, хімія, англійська, іспанська, німецька, французька мови. Про це під час брифінгу повідомила керівниця Львівського регіонального центру оцінювання якості освіти Лариса Середяк.

Найбільше учасників обрали англійську мову – 4 112 осіб, математику – 3 492 особи, українську мову та літературу – 2 972 особи.

Читайте також: Де найкраще вчать англійську та математику. Рейтинг шкіл Львова та ОТГ

Цьогоріч усі предмети, окрім англійської мови, відбуватимуться у Львові, усіх районних центрах, містах Борислав, Новий Розділ, Новояворівськ, Червоноград. Тестування ж з англійської мови проводуитимуть у п’яти містах: Львів, Дрогобич, Самбір, Стрий, Червоноград.

Що потрібно мати з собою?

При вході в пункт пробного зовнішнього незалежного оцінювання учасник повинен показати: паспорт або свідоцтво про народження, а також запрошення-перепустку. Достатньо буде продемонструвати їх за допомогою смартфона, приміром,  скориставшись застосунком «Дія».

Окрім цього, необхідно мати із собою дві ручки та медичні маски.

Станом на сьогодні, за словами Лариси Середяк, половина учасників пробного ЗНО не відкрили своїх запрошень, у яких вказана адреса пунктів тестування. Вона закликала активніше долучатися до цього процесу, аби знати місце, де відбуватиметься тестування. Якщо виникне проблема, просять звертатися на електронну скриньку центру.

Читайте також: Хто та як складатиме обов’язкове ЗНО з математики у 2021 році. Роз’яснення

Перепустка-запрошення розташована на інформаційних сторінках учасників пробного ЗНО. Для цього необхідно увійти в особистий кабінет за логіном та паролем. У разі втрати – звернутися до Центру.

Чи повернуть гроші, якщо учасник не з'явився на пробне ЗНО?

У разі неучасті учасника у пробному тестуванні – кошти не повертатимуть, однак він/вона має право отримати примірник тестового зошита упродовж трьох днів. Для цього потрібно звернутися у пункт тестування, який вказаний у запрошенні-перепустці.

Коли будуть результати?

Результати пробного тестування з’являться 16 квітня. 11-14 квітня на інформаційних сторінках учасників розмістять усі зошити пробного тестування, завдання з яких можна розв’язати самостійно.

Читайте також: Львівський ліцей учетверте став лідером в Україні за результатами ЗНО. Рейтинг шкіл Львова

Додамо, що для окремих учасників пробного ЗНО-2021 створили спеціальні умови. Зокрема, надали можливість виконати роботу в аудиторії на першому поверсі, використовувати слуховий апарат тощо.

Нагадаємо, що основна сесія зовнішнього незалежного оцінювання почнеться 21 травня тестуванням з хімії і завершиться 15 червня тестуванням з географії. Детальніше читайте за посиланням


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!