Цього тижня на Львівщині розпочнуть щеплення вакциною Pfizer

1261 0
На регіональних складах вакцина зберігатиметься у термоконтейнерах, які будуть регулярно поповнювати сухим льодом.
Фото: ВВС

Фото: ВВС

Щеплення вакциною Comirnaty проти Covid-19 виробництва Pfizer-BioNTech розпочнеться на Львівщині цього тижня. Вчора вакцинація стартувала на Київщині. Про це повідомляє Центр громадського здоров'я України.

Читайте також: В Україну привезли Pfizer. Коли почнуть нею вакцинувати і які побічні ефекти

У регіони відправили по 1170 доз у кожну з областей. Разом із вакцинами розвозитимуть розчин для їхнього розведення, шприци та коробки для безпечної утилізації медичних відходів.

Вакцина зберігатиметься у спеціалізованих морозильних камерах із дотриманням температурного режиму від -60°C до -80°C. На регіональні склади їх розвозитимуть у спеціальних контейнерах із сухим льодом, здатним підтримувати наднизькі температури.

На регіональних складах вакцина зберігатиметься в тих самих термоконтейнерах, які будуть регулярно поповнювати сухим льодом. Звідти попередньо розморожені до +2°C – +8°C флакони з вакциною щодня видаватимуть мобільним бригадам, які мають використати її протягом 120 годин.

Читайте також: На Львівщині помер провакцинований чоловік. Причину встановлюють 

Нагадаємо, що перша партія американсько-німецької вакцини Pfizer/BioNTech приїхала в Україну 16 квітня. Наразі прибули лише 117 тис. доз Pfizer. Це перша частина поставок для України в межах COVAX – глобальної ініціативи розподілу вакцин.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!