Цього тижня поблизу Львова розпочнуть будівництво притулку для ведмедів

2936 0
У четвер, 19 травня, об 11:00 відбудеться закладання першого каменя в будівництво Ведмежого притулку біля села Домажир Яворівського району.
фото: picsfab.com

фото: picsfab.com

«Будівництво фінансується Благодійною організацією «Чотири Лапи» (FOUR PAWS) і буде тривати до 2018 року. Притулок площею 20 га зможе прийняти до 20 ведмедів, що будуть жити в умовах, наближених до дикої природи. Завдяки розташуванню поблизу Львова та в межах Біосферного резервату «Розточчя» Ведмежий притулок, без сумніву, стане однією з головних туристичних візитівок регіону», – інформують організатори.

«Сьогодні в Україні є дві проблеми, які турбують організації із захисту бурих ведмедів: перша – експлуатація та утримання у незадовільних умовах ведмедів при приватних ресторанах, готелях тощо; і друга – тренування собак на ведмедях (переважно у мисливських спілках). Тому притулок на Львівщині створюють для того,  щоб, насамперед, забезпечити належний догляд і покращити стан умов утримання тваринам, які протягом років зазнавали такого впливу», – розповів Tvoemisto.tv керівник товариства «Ведмежий притулок-Домажир» Ігор Николин. – У цих вольєрах ведмеді будуть перебувати в умовах максимально наближених до природних, але, у той самий час, у будь-який момент їх могтимуть оглянути ветеринари».

Варто зазначити, що проект є екологічно-туристичним і передбачає облаштування на виділених землях парково-ландшафтної зони. Тобто поміж вольєрами будуть збудовані спеціальні туристичні доріжки і всі охочі матимуть змогу поспостерігати за тим, як живуть бурі ведмеді у живій природі.

«На тій території, що вже виділила ЛОДА, плануємо облаштувати близько 20 вольєрів для 20 тварин відповідно. У цьому році почнемо працювати із територією – будувати доріжки, обгороджувати територію за європейським досвідом подібних проектів. Перших тварин ми сподіваємося прийняти вже навесні наступного року», – додав Ігор Николин.

Камінь закладатиме Благодійна зоозахисною організація «Чотири лапи» (Австрія) під час урочистої церемонії, що засвідчить початок будівництва сучасного закладу, який відповідатиме стандартам Організації з благополуччя тварин та безпеки.

У церемонії візьмуть участь засновник та президент Організації «Чотири Лапи» Гельмут Дунглер, керівництво Міністерства екології та природних ресурсів України, Львівської обласної державної адміністрації, а також інші представники української влади. Зведення Ведмежого притулку – Домажир є важливою віхою у Програмі Організації «Чотири Лапи» з покращення ситуації з ведмедями в Україні.

Довідка. Власником ТОВ «Ведмежий притулок – Домажир» є благодійний фонд «Чотири лапи інтернешнл», який заснували австрійці. Організація «Чотири лапи інтернешнл» («Vier Pfoten International») уже реалізувала 4 подібних проекти зі створення притулків для ведмедів.

Опублікувала Наталія Середюк


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!