Коли у Львові почнуть перевіряти хворих з підозрою на коронавірус на тест-системі

2444 0
На Львівщині 21 нова підозра на COVID-19
ілюстративне фото

ілюстративне фото

В обласній інфекційній лікарні перебувають 53 пацієнти з підозрою на коронавірус. Заступник директора Львівської обласної інфекційної лікарні Ігор Берник повідомив, що до кінця наступного тижня хворих у Львівській області почнуть перевіряти на тест-системі.

Читайте також: У понеділок в Україну прибудуть китайські тести на коронавірус

«Є інформація, що вже з кінця наступного тижня ми матимемо можливість проводити ПЛР-діагностику усім підозрілим на коронавірус у Львові  Сподіваюсь, це в рази скоротить час очікування результату, що в свою чергу розвантажуватиме лікарню від пацієнтів, які зможуть доліковуватись в домашніх умовах, а вдома, як то кажуть і стіни лікують. Адже зараз кожне ліжко і кожен медичний працівник на вагу золота!», – повідомив Ігор Берник.

Як уточнила лікар-епідеміолог Львівської обласної інфекційної клінічної лікарні Наталія Тімко, з вечора 21 березня у лікарню поступили пацієнти з міста Львова, Дрогобицького, та Стрийського, Кам’янка-Бузького районів, а також із Тернопільської та Рівненської областей.

Читайте також: У Львівській інфекційній лікарні – 53 особи з підозрою на коронавірус

Стан усіх хворих середньої важкості або близький до задовільного. В однієї пацієнтки наближений до важкого. На самоізоляції знаходяться 30 осіб. Із лікарні вже виписали 11 пацієнтів. Загалом на Львівщині із підозрою на коронавірус звернулися 94 особи.

Нагадаємо, що у Львові підтвердили перший випадок захворювання на коронавірус. Відомо, що вірус виявили у мешканця Львова, лікаря-стоматолога 1961 року народження, який 13 березня повернувся з Німеччини. Після повернення він весь час перебував в самоізоляції. 

Хворий здав аналізи у приватній клініці, після чого їх відправили на діагностику у Київ. Результат виявився позитивним. Як повідомили у пресслужбі ЛОДА з посиланням на в. о. керівника департаменту охорони здоров’я ЛОДА, пацієнт уже одужав і симптомів хвороби не має. У його дружини результат на коронавірус був негативним. Чоловік очікує результатів контрольного тесту з Києва. Якщо результат буде негативним, то лікаря можна буде вважати або вилікованим, або таким, що не хворів. Якщо позитивним – він далі перебуватиме в самоізоляції.

Читайте також: Легкі форми коронавірусу лікуватимуть удома, – Андрій Васько

Чому експрес-тести не є рятівними читайте у нашому матеріалі.

Нагадаємо, що вчені опублікували інструкцію для створення експрес-тестів на антитіла до коронавірусу в лабораторних умовах

В Україні, за останніми даними, підтвердили 47 випадків COVID-19.

 

Христина Гоголь


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!