Політична реклама

Цього тижня у Львові розпочнеться музичний фестиваль"Контрасти"

1273 0
26 вересня у Львові стартує XIX Міжнародний фестиваль сучасної музики «Контрасти», який триватиме до 18 жовтня.

У 22 концертах фестивалю візьме участь 25 запрошених музикантів, повідомили у прес-службі Львівської обласної філармонії.

Програма XIX «Контрастів» різноманітна й динамічна. Щодня протягом кількох тижнів відбуватимуться концерти з різних національних традицій, часових епох, композиторських світоглядів.

У рамках фестивалю заплановані також концерти-ювілеї як композиторів-сучасників, так і класиків музики XX століття. Зокрема, відбудеться шість таких концертів: спільний ювілей батька й сина Нижанківських, де читатимуть вірші Богдана Нижанківського; спільний ювілейний концерт музики сестер-композиторок Богдани Фроляк і Ганни Гаврилець за участю Ніни Матвієнко, концерт пам’яті В. П. Задерацького; авторські вечори Олександра Козаренка, Володимира Зубицького, а також концерт-ювілей Вітольда Лютославського.

Поціновувачі національної музики зможуть відвідати іспанський (28 вересня), чеський (6 жовтня) та азербайджанський (13 жовтня) концерти під керівництвом диригента із відповідної країни.

Основний блок концертів відбуватиметься у Концертному залі ім. С. Людкевича, які доповнюватимуть концерти в Львівській національній музичній академії ім. М. Лисенка, Костелі Святого Лазаря, Будинку органної та камерної музики, а також у Першому українському театрі для дітей та юнацтва.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!