Цього тижня у Львові стартує Фестиваль Давньої Музики

2060 0
Цьогоріч традиційний XIV Фестиваль давньої музики у Львові відбудеться у Львові з 17 до 30 червня. Його вирішили присвятити пам'яті його засновника та мистецького керівника – відомого львівського музикознавця, композитора та громадського діяча Романа Стельмащука, який передчасно помер у 2015 році.
фото: kapelanstvo.com.ua

фото: kapelanstvo.com.ua

На фестиваль до Львова завітають музиканти, які тісно співпрацювали в різні роки з Фестивалем, його засновником Романом Стельмащуком та львівським музичним середовищем.

XIV Фестиваль давньої музики  розпочнеться у залі імені Станіслава Людкевича Львівської філармонії «Концертом-присвятою». У програмі – твори Антоніо Вівальді, Вольфганга Амадея Моцарта і Йоганна Себастьяна Баха.

Далі у програмі – музика Франца Ксавера Моцарта, ретроспектива австрійської органної музики від бароко до романтизму, вечори «Музика з повітря і дихання», «Музика тихого моменту», «Клавірна історія однієї дружби»,  TERRA INCOGNITA, «Червона книга чорної мадонни», ARS ARRANGEMENT, «Лютневі пісні, Павани і Ґальярди для п’яти віол Джона Дауленда» тощо.

Із детальною програмою фестивалю можна ознайомитися за посиланням.

Локації фестивалю – Львівська філармонія, Будинок органної та камерної музики, храм Святого Лазаря.

Довідка. Єдиний в Україні Фестиваль Давньої Музики започатковано у Львові у 2003 році. Фестиваль масштабно і на професійному рівні представляє давню музику різних європейських країн – вокальну та інструментальну, церковну і світську, оперну та ораторійну. У минулі роки Фестиваль відвідали виконавці зі Швеції, Швейцарії, Італії, Австрії, Німеччини, Великої Британії, Нідерландів, Чілі, США, Угорщини, Чехії, Словаччини, Польщі, Литви, Росії, Білорусі, України. Фахівці від давньої музики виступають в концертах, а також надають консультації та проводять курси майстерності, що сприяє розвитку «історично поінформованого» виконавства в Україні. Неповторний мистецький світ Фестивалю сформували його тематичні сесії останніх років – щоразу фестивальна програма вибудовувалась навколо основної ідеї, переважно пов'язаної з музичною культурою нашого реґіону. Фестиваль давньої музики проходив під гаслами – «Львів-750» (2006), «З часів Речі Посполитої» (2008), «З часів Гетьманщини» (2009), «Музичний Львів і спадщина Габсбурґів» (2010), «Слідами Львівської лютневої табулятури» (2011), «Похвала Музиці або Львівська Цециліада 2012» (2012), «З-над берегів Дунаю» (2014) та ін.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!