Цього тижня у Львові стартує «Майстерня міста». Програма

2120 0
Цьогорічна «Майстерня міста» діятиме у Львові впродовж 3-19 червня. Основне місце проведення заходу – сквер «На валах», що біля Порохової вежі. Відповідні альтанки у сквері встановлять напередодні – 1 червня. Про це інформують у прес-службі міськради.
фото: maisterniamista.org.ua

фото: maisterniamista.org.ua

«Цьогорічна тематика – робота з маргінальним групами. Ми вибрали спільно таку тематику, адже біля Порохової вежі обслуговують безхатченків, і ми залучатимемо їх до процесів, що відбуватимуться на «Майстерні міста», розповіла начальник управління охорони історичного середовища ЛМР Лілія Онищенко.

Ще однією локацією «Майстерні міста» стане внутрішній дворик Ратуші.

«Тут кілька груп архітекторів впродовж заходу опрацюють бачення впорядкування цього простору і зроблять макети, які можна буде виставити на огляд», – додала Лілія Онищенко.

Програма цьогорічної «Майстерня міста» містить близько 80 заходів. Традиційно, в програмі багато практичних майстер-класів, ігор, кінопоказів, лекцій та дискусій. Головна мета цьогорічної Майстерні налагодити діалог між фаховим середовищем, громадськими активістами та мешканцями міста через залучення останніх на початкових етапах до прийняття рішень.

Додаткові локації  «Майстерні»:сквер Бернардинського саду (з вул. Валової); дворик Ратуші (площа Ринок, 1); Парк Культури ім. Б. Хмельницького; URBAN Бібліотека на вул. Устияновича; Бібліотека-філія №17 ЦБС для дорослих (вул. Городоцька, 285).

Нагадаємо, «Майстерня міста» проходить у рамках спільного українсько-німецького проекту «Муніципальний розвиток та оновлення старої частини міста Львова», який реалізовується Львівською міською радою та Німецьким товариством міжнародного співробітництва (GIZ) GmbH. Організатор заходу – КУ «Інститут міста».

Опублікувала Наталія Серелюк

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!