Цього тижня у Львові відкриють оновлену площу Коліївщини

2049 0
Під час археологічних досліджень виявили залишки міського оборонного муру та фундаменти будівель, які ознаковані в мощенні.

У неділю, 12 вересня, о 14:00 відбудеться відкриття оновленої площі в історичній єврейській дільниці Львова. Цим завершується проєкт «ReHERIT: Спільна відповідальність за спільну спадщину», який розпочався у 2018. Про це повідомляє пресслужба ЛМР.

Проєкт оновлення площі розробило бюро «Рутенія» (архітекторка Ольга Криворучко), роботи виконувала фірма «Вельт Капітал» на замовлення управління охорони історичного середовища ЛМР. Під час археологічних досліджень виявили залишки міського оборонного муру та фундаменти будівель, які ознаковані в мощенні. Також локалізували криницю, що була осередком площі.

Читайте також: Найменшу площу Львова планують відкрити у вересні. Фото, відео

Над проєктом нової інтерпретації криниці працювала команда Центру міської історії у співпраці з істориками з різних країн та гідами зі Львова. На цямринні криниці можна буде побачити вибрані імена львів'ян та львів’янок, які мешкали довкола площі з кінця XIX і до Другої світової війни та були записані у адресні книги різних років. Їх імена та професії, написані ідиш, польською та українською, передають зміни життя цієї дільниці.

Нагадаємо, що вартість робіт на площі Коліївщини становила 3,2 млн грн. Роботи виконували частково за кошти з міського бюджету, а також за грантові – проєкту «ReHERIT: Спільна відповідальність за спільну спадщину».

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!