Політична реклама

Цьогоріч у Львові на ЗНО оцінюватимуть німецьку та французьку мови

791 0
Цього року випускники шкіл вперше зможуть складати тести Зовнішнього незалежного оцінювання з німецької та французької мови у Львові. До того часу перевірка цих тестів була лише у Києві.

«Ми запропонували, аби перевіряли ще й у нас, адже теж маємо хороших екзаменаторів. Тому наші поїдуть у Київ, а київські приїдуть до нас», – пояснила директор Львівського регіонального центру оцінювання якості освіти Лариса Середяк, пише Zik.

Крім того, у зв'язку з напруженою ситуацією в Україні на ЗНО буде ще одна новинка. На Львівщині писатимуть тести випускники з Криму.

Так, у Львівському регіонального центрі оцінювання якості освіти перереєструвалося 32 особи з Криму, які складатимуть ЗНО у Львівській, Волинській та Рівненській областях. На Львівщині зареєстрований 21 такий абітурієнт.

Лариса Середяк нагадала, що для випускників з Криму є три умови для участі в ЗНО.

«До 30 квітня вони мали можливість перереєструватися на участь в основній сесії. Далі вони мають можливість перереєструватися на додаткову сесію (поки у Львівській області таких немає). Для них також передбачена спеціальна сесія, яка буде під час подання документів. Вона буде організована у приміщенні одного із вишів України», – розповіла Лариса Середяк і додала, що кримчани виявили бажання складати ЗНО російською.

Вона додала, що у Львівський регіональний центр оцінювання якості освіти звертаються і з Донецької та Луганської областей.

«Поки звідти ще ніхто не зареєструвався, але телефонують і питають, чи це можливо», – уточнила Лариса Середяк.

 

 

 

 

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!