Центральну алею парку «Залізна вода» у Львові замостять бруківкою

3092 0
У бюджеті розвитку міста на 2017 рік на реконструкцію парку «Залізна Вода» передбачили 4 мільйони гривень.
фото: varianty.lviv.ua

фото: varianty.lviv.ua

Як зазначила у коментарі Tvoemisto.tv Наталія Партика, начальниця управління екології та ландшафтного планування ЛМР, цей об’єкт є перехідним і проектно-кошторисну документацію для нього на замовлення департаменту містобудування виготували минулого року.

Минулоріч на замовлення департаменту містобудування була розроблена проектно-кошторисна документація на виконання капітального ремонту центральної алеї парку «Залізна вода».

«Планується не змінювати конфігурацію центральної алеї. Жодного ландшафтного планування не змінюватимуть. Замінять покриття, влаштують дощову каналізацію, оскільки там дуже часто були прориви. Цю доріжку понад 20 років ніхто не ремонтував», – каже Наталія Партика.

Читайте також: У Львові «закончервують» і почнуть реставрувати Високий замок

Заплановані роботи є досить масштабними, тому і вартісними. «Там дуже складний рельєф. Також затратними є роботи із влаштування каналізації. Великий об’єм прокладання самої бруківки»,  – додала начальниця управління екології та ландшафтного планування.

Завершити облаштування центральної алеї мають намір до кінця 2017-го року.

Додамо, «Залізна Вода» – це парк у Сихівському районі Львова, пам'ятка садово-паркового мистецтва місцевого значення. Розташовується між вулицями В.Стуса, Тернопільською, М.Кибальчича, О.Мишуги, та Я.Ярославенка й Ю.Мушака, між місцевостями Новий Львів і Снопків. Загальна площа парку 19,5 га. Тут, серед західних схилів Львівського плато, неподалік від парку бере початок ріка Полтва. На території парку можна бачити виходи мергелів, що є причиною існування численних джерел. Назва парку походить від значного вмісту заліза в джерелах, що витікають тут.

Опублікувала Наталія Середюк


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!