В Україну йдуть нові штами грипу

2372 0
В аптечній мережі Львова вже з'явилась вакцина від штамів грипу, циркуляція яких прогнозують у цьому епідсезоні.
Фото: amizon.ua

Фото: amizon.ua

В Україні цього сезону циркулюватиме чотири віруси грипу. Про це у коментарі Tvoemisto.tv повідомила головна епідеміологиня Львівщини Наталія Тімко.

Зокрема йдеться про грип А H1N1 Брісбен, який вперше виявили 2018 році, і H3N2 Канзас у 2017 році. Також грип групи В Колорадо і Пхукет. Останній циркулював і раніше.

Читайте також: Як відрізнити грип від застуди. Поради від МОЗ

«Як вони себе будуть проявляти, наразі складно сказати. Завжди грип групи А перебігає більш агресивно, має яскравіші клінічні прояви, ніж грип В. Поки що тільки в одного пацієнта Львівської обласної інфекційної лікарні виявили вірус грипу H3N2», - каже вона. 

Нагадаємо, що в аптечній мережі Львова вже з'явилась вакцина від штамів грипу, циркуляція яких прогнозують у цьому епідсезоні. Ідеться про французьку вакцину «Ваксігрип-тетра» і корейську «ДжіСіФлю», що мають захистити від штамів вірусу грипу А Брісбен і Канзас (H1N1, H3N2) та В Колорадо і Пхукет.

Щоб придбати вакцину, потрібно звернутись за рецептом до сімейного лікаря. Купити вакцину можна в «Аптеці №1» на вул. Фредра, 2. Також вакцина є у дитячій клініці «Веселка» на просп. Червоної калини, 68. Сюди можна звертатись за попереднім записом в кол-центрі.

Імунітет формується протягом 2-3 тижнів після вакцинації, тож зробити щеплення варто до поширення вірусу. Захист діє протягом 6-12 місяців.

Ольга Коваль


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!