Цьогоріч відбудеться лише «Неофіційний Підкамінь»

2223 0
Для палких шанувальників фестивалю «Підкамінь», який цьогоріч скасували через ситуацію в країні, організатори вирішили провести «Неофіційний Підкамінь».
Фото: photo-mandry.com.ua

Фото: photo-mandry.com.ua

 «Оскільки офіційний фестиваль Підкамінь скасували, то ми вирішили, як альтернативу, своїми силами організувати неофіційний невеликий збір людей, для яких фестиваль став хорошою традицією», – зазначили організатори, пише ZIK.

Популярний етнофестиваль «Підкамінь», який протягом семи років організовують на Бродівщині, скасували. Захід перенесли на 2015 рік. Зібрані кошти на проведення свята організатори планують передати військовим на Схід.

«Всі кошти, ресурси, які ми отримуємо щорічно на фестиваль, ми спробуємо спрямувати на Схід, там вони набагато потрібніші. Усіх меценатів просимо кошти надсилати нашим воякам, бо кожна копійка може врятувати їхнє життя. Це зараз найважливіше», – каже виконавчий директор фестивалю «Підкамінь» Іван Шеремета.

«Неофіційний Підкамінь» планують провести 18-20 липня на традиційному полі фестивалю.

Організатори зазначили, що кілька гуртів уже погодились виступити на заході. Концерт відбуватиметься біля великої ватри.

«Узгодили все з «Механічним апельсином» і «Компасом». Вони будуть», – уточнили вони.

Крім того, на «Неофіційному Підкамені» планують провести літературні читання, на яких виступлять поети з різних куточків Західної України, фаєр-шоу, змагання з футболу та різні конкурси.

«Можливо, проведемо велосипедний флеш-моб, бо будуть люди, які приїдуть на фестиваль на велосипедах та автостопом», – додали організатори.

Вони зізнались, що у них немає спонсорів, тому захід організовують власними силами.

Організатори поки не можуть говорити про масштаб заходу, однак, зважаючи на кількість людей, які зацікавились фестивалем у соцмережі, очікують немало гостей.

«Мета нашого фестивалю – продовжити щорічну фестивальну традицію, зробивши такий неформальний захід, бо ж багато людей довго чекали на фестиваль і розчарувалися, коли почули про його скасування», – підкреслили вони.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!