«Цьогорічне 1 вересня дуже відрізняється від тридцяти попередніх», – Зеленський

1000 0
«Цей навчальний рік починається в неспокої, але важливо, що навчання триває».
Фото: ОП

Фото: ОП

Станом на 190-й день війни з росією президент України Володимир Зеленський привітав українських школярів і студентів з 1 вересня, та сказав, що цьогорічне свято дуже відрізняється вд попередніх. Відповідне звернення оприлюднила пресслужба ОП.

«Діти України, які сьогодні вперше йдуть до школи. Школярі, які повертаються до навчання. Студенти, які здобувають професію. Дорогі друзі! Сьогодні 1 вересня — ваш день, важливий для всіх нас день, День знань. Цьогорічне 1 вересня дуже відрізняється від тридцяти попередніх. Але все ж об'єднує в собі десятки попередніх. Попередніх років, попередніх століть. Битв, які були, і битв, які тривають. Перемог, які вислизали з рук нашого народу, і перемог, які українці здобували, і тієї перемоги, яка обов’язково буде», — сказав президент.

Читайте також: Які зміни чекають на львів'ян з 1 вересня

За його словами, 1 вересня цього року починається для всіх по-різному: хтось далеко від дому — в інших країнах. Хтось дистанційно — в онлайн-форматі. Хтось у рідній школі чи у своєму університеті, але все ж не у спокої. Однак важливо, що навчальний рік починається. Важливо, що навчання триває.

«Сьогодні ви йдете до школи, повертаєтесь до навчання, продовжуєте здобувати освіту. Сьогодні ви йдете до можливості побачити, почути, пізнати Україну. Знання про неї, слова про неї, мрії про неї - які всі були про вас. Про ваше життя. Вільне, чисте, сміливе й розумне. Я не можу не привітати сьогодні наш народ із тим, що в України є такі діти. Є такі ви. Слава Україні!», — додав він.

Нагадаємо, вже сьогодні львівські школярі повернуться за парти. У новому навчальному році у школах Львова вчитимуться 88 970 школярів, з яких близько 2 тисяч – діти-переселенці з інших міст України. Переважна більшість батьків обрали для своїх дітей очну форму навчання, хоча у Львові передбачили опцію створення дистанційних класів у шести школах міста. В «опорних» школах вестимуть офлайн навчання, а поміж тим будуть створені онлайн-класи. Відтак, свої двері 1 вересня відкриють всі школи Львова. 

Про те, як навчатимуться львівські школярі з 1 вересня, чи будуть в учнів нові підручники, чого нового їх навчатимуть під час війни читайте у матеріалі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!