Цьогорічний Екуменічний соціальний тиждень у Львові присвятять сталому розвитку суспільства

1034 0
Упродовж п’яти днів Форум об’єднуватиме ресурси громади, влади, ЗМІ, соціальних організацій, Церков, освітян навколо вирішення актуальних проблем суспільства.
Photo by Hannah Busing on Unsplash

Photo by Hannah Busing on Unsplash

У Львові з 5-го по 9-те жовтня відбудеться щорічний міжнародний форум «Екуменічний соціальний тиждень» (з опцією онлайн). Його тема – «Плекаючи спільне благо: разом до сталого розвитку суспільства».

Як розповів директор Інституту екуменічних студій Українського католицького університету доктор Павло Смицнюк, у продовження теми минулорічного форуму «Почути крик Землі: інтегральна екологія в дії», який зібрав учасників із 15 країн та різних сфер діяльності, цього року ми пропонуємо до обговорення Цілі сталого розвитку.

«Прагнемо залучити фахівців до дискусій щодо спільного блага, екуменічного соціального вченнята створити майданчик міждисциплінарного обміну досвідом та діалогу. Ми маємо на меті налагодити комунікацію між усіма гравцями суспільних змін (громадський сектор, науковці, бізнес, Церква та релігійні організації, ЗМІ, екологи, державний сектор) та через їхні меседжі осмислювати виклики сьогодення, шляхи розв’язання проблем та розбудову справедливого світу», – зазначив д-р Павло Смицнюк.

Під час форуму відбудуться різнопланові міжнародні події: конференції, семінари, панельні дискусії та презентації. Кілька напрямків:

  • екологія (збереження лісів, біорізноманіття, екосистем суші та води, завершення ери викопного палива, зміни клімату);
  • економіка та бізнес (сталий розвиток та роль бізнесу, Європейський Зелений Курс);
  • екуменічний і міжрелігійний діалог та цілі сталого розвитку;
  • інклюзивність;
  • питання миробудування;
  • богословські заходи: презентація книги та ін.

Всі події відбуватимуться на платформі Zoom. Також пряма трансляція буде доступна у Facebook та наYouTube. Тому долучитися в реальному часі та поставити запитання спікерам можна буде з будь-якої точки світу.

Серед спікерів: Кардинал Майкл Черні, заступник секретаря відділу мігрантів та біженців Дикастерії Святого Престолу для сприяння цілісному розвитку людини; Йохан де Тавернір, декан факультету богослов’я та релігійних наук Лювенського Католицького Університету; ДафінаҐерчева, постійна представниця ПРООН в Україні.

Деталі можна переглянути на Facebook-сторінці Форуму.

Довідка.

Міжнародний суспільний форум «Екуменічний соціальний тиждень» – це проєкт, в межах якого відбуваються заходи різного формату – академічні, культурно-мистецькі, просвітницькі та практичні – щороку на нову тематику.

Вже 14 років поспіль міжнародний форум гуртує людей зі всієї України та світу. Серед учасників — представники громадського сектору, бізнес-середовища, державних структур, молодіжних організацій, освітніх закладів, релігійних інституцій та Церков різних конфесій, які збираються разом, щоб творити синергію, нові ідеї та історії успіху.

Партнерська публікація


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!