«Ця війна почалася з Криму і має закінчитися Кримом», – Зеленський

1519 0
Чорноморський регіон не може бути безпечним, поки Крим окупований.
Фото: ОП

Фото: ОП

Президент Володимир Зеленський зазначив, що російська війна проти України має завершитися звільненням українського півострова. Про це Володимир Зеленський сказав у своєму вечірньому відеозверненні.

Читайте також: Міноборони відреагувало на вибух на військовому аеродромі окупантів у Криму

«Ця російська війна проти України та проти всієї вільної Європи почалася з Криму і має закінчитися Кримом – його звільненням. Сьогодні неможливо сказати, коли це станеться, але ми постійно додаємо необхідні компоненти у формулу звільнення Криму»,  – каже Володимир Зеленський.

На його думку, Чорноморський регіон не може бути безпечним, поки Крим окупований. А в багатьох країнах на узбережжі Середземного моря не буде стабільного й довготривалого миру, поки росія має змогу використовувати півострів як свою військову базу.

Як зазначив Володимир Зеленський, наразі світ починає визнавати, що недостатність глобального реагування на захоплення Криму у 2014 році була помилкою.

Читайте також: У центрі Львова покажуть виставку російської військової техніки, яку знищили ЗСУ

Президент наголосив, що цього року відбудеться саміт Кримської платформи – ключового дипломатичного майданчика для роботи щодо звільнення окупованого півострова, та закликав посилювати санкції проти рф.

«Ми поділяємо належну увагу боротьбі за права та історичну справедливість для корінних народів України: кримськотатарського народу, караїмів і кримчаків. Сьогодні, у Міжнародний день корінних народів світу, нам дійсно є що сказати. Минулого літа був ухвалений фундаментальний закон про корінні народи України...», – додав він.

Нагадаємо, що біля населеного пункту Новофедорівка в окупованому Криму 9 серпня прогриміли декілька вибухів на території військового аеродрому. В міноборони росії повідомили, що сталася детонація декількох авіаційних боєприпасів на аеродромі «Саки». У Сакському районі оголосили евакуацію населення. російські медіа повідомляють про приблизно 30 евакуйованих із будинків поряд з аеродромом. Їх мають розселити у пансіонатах і готелях. Окупанти повідомили про 5 поранених та 1 загиблого внаслідок вибухів. Окупаційний «глава» Криму Сергій Аксьонов заявив, що «ситуація локалізована та перебуває під контролем».

Міністерство оборони України відреагувало на події і зазначило, що не може встановити причину займання, яке призвело до вибухів на території військового аеродрому в Криму. Однак, вкотре нагадало про правила пожежної безпеки та заборону куріння у невстановлених місцях.

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!