«Ту Стань! – 2014» відбудеться у зміненому форматі

1605 0
Зважаючи на неоголошену війну Росії проти України, змінено формат фестивалю «Ту Стань!», який щорічно організовують у селі Урич Сколівського району на Львівщині. Тож цьогоріч в межах фестивалю не відбудеться концерту, але будуть «середньовічні» університет та містечко, залишаться лицарські поєдинки, героїчна пісня при ватрі та прадавні ремесла.
Фото: yarmarka.ucoz.ua

Фото: yarmarka.ucoz.ua

«Ту Стань! – 2014: Зустріч у Фортеці» відбудеться у селі Урич, Сколівського району, Львівської області, 1–3 серпня.

"Цьогоріч формат "Ту Стані! – 2014" – це поєднання військового табору та середньовічного містечка з ярмарком. На відвідувачів чекають імпровізовані подвір’я, на яких можна буде познайомитися із технологіями виготовлення та обробки основних матеріалів; бої воїнів-русичів, моноголо-татар та балтів; виступи вуличних музикантів; штурм фортеці та багато іншого. Як і щороку, кожен матиме змогу себе спробувати у майстерності бою та ремеслі своїх предків, грати на давніх музичних інструментах та взяти участь у штурмі фортеці, навчитися середньовічних танців та купити на згадку сувенір ручної роботи, дізнатися історію Фортеці та взяти участь у дискусіях Тустанської школи", – інформують організатори.

 «У сьогоднішній ситуації потрібні «джерела» сили і натхнення, культ переможної героїки, пам’ять про предків. Саме тому, вважаємо за доречне провести «Ту Стань! – 2014» у такому зміненому форматі», – зазначив директор Державного історико-культурного заповідника «Тустань» Василь Рожко на засіданні постійної комісії з питань культури, історико-культурної спадщини, духовного відродження та засобів масової інформації ЛОР.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!