Туалет за 5 мільйонів гривень. Коли і де з'явиться перша модульна вбиральня у Львові

2852 0
Модульна вбиральня матиме систему оплати за допомогою банківських платіжних карт.
Фото з презентації ЛМР

Фото з презентації ЛМР

Місто уже завершує першу закупівлю модульної вбиральні, щоправда, у бюджеті досі не передбачили грошей на неї. Про це у коментарі Тvoemisto.tv повідомили у ЛКП «Львівводоканал».

Автоматизовані модульні туалети місто планує встановити на проспекті Свободи, у парку Івана Франка і на вулиці Степана Бандери. Рішення про встановлення перших двох виконавчий комітет погодив, незабаром розглядатиме рішення щодо встановлення модульного туалету на площі Степана Бандери.

Читайте також: Після публікації Тvoemisto.tv міського голову Львова закликали відкрити вбиральні у центрі міста

Торік оголосили тендер на першу закупівлю такого туалету на проспект Свободи і вже до кінця 2021 року планували його встановити, але тендер затягнувся.  Початкова вартість закупівлі – 5 238 600 грн.

«Підприємство провело лише один тендер. Через порушення одна з компаній подала скаргу в Антимонопольний комітет. Але, найімовірніше, що за декілька днів укладемо угоду. Щоправда, наразі ми не маємо стрічки бюджетних призначень на цю закупівлю, але очікуємо. Сподіваємося, що саме з бюджету міста будуть кошти, бо з тарифу підприємство не має можливості профінансувати цю закупівлю», – каже речниця ЛКП «Львівводоканал» Уляна Горбата.

Візуалізація із проєкту рішення Про встановлення автоматизованої модульної вбиральні на вулиці Степана Бандери. Його пропонують до розгляду 11 лютого. 

Вона додає, як тільки підпишуть договір, стане відомо, коли туалет зможуть встановити, а також каже, що, можливо, згодом ці вбиральні передадуть на баланс райадміністрацій, вони визначатимуть, хто за ними доглядатиме. Також місто має встановити ціну за користування туалетом.

У тендері на закупівлю автоматизованої вбиральні взяли участь два учасники. Підприємиця з Дніпра Лариса Рибка, яка за даними з аналітичної системи УouСontrol займається роздрібною торгівлею поза межами магазинів, пропонувала встановити модульну вбиральню у Львові за понад 5 мільйонів 200 тисяч . А також ТОВ «СБІ ГРУП», воно також зареєстроване у Дніпрі, основний вид діяльності – будівництво житлових і нежитлових будівель, дав меншу ціну – понад 4 мільйони 700 тисяч гривень. Компанія належить мешканцю Дніпропетровської області Дмитру Кузубу. Найімовірніше після уточнень договір укладуть із ТОВ «СБІ ГРУП».

У закупівлі вказано, що модульна вбиральня має мати одну кабінку для відвідувачів з обмеженими фізичними можливостями та батьків з немовлятами, дві кабінки звичайного типу та кабіни для обслуговування.

Модульна вбиральня матиме система оплати за допомогою банківських платіжних карт.

Нагадаємо, через проблему із туалетами, весною Львів вирішив закупити модульні туалети. Перший встановлять на проспекті Свободи, поблизу підземних туалетів. У центрі Львова не працюють туалети, більшість громадських вбиралень, які були колись у місті, сьогодні зачинені. Після публікації Тvoemisto.tv тексту про проблеми із вбиральнями у центрі Львова до міського голови звернулась депутатка районної ради Наталія Колодій і закликала мерію відкрити і облаштувати громадські вбиральні у центральній частині міста. Детальніше про проблему читайте у матеріалі.

Вікторія Савіцька


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!