Туман, грози та шквали. Якою буде погода у Львові та області на вихідних

1646 0
Неділя, на відміну від суботи, буде прохолоднішою. Дощі йтимуть усі вихідні.
Фото: Українські новини

Фото: Українські новини

У суботу та неділю, 10-11 вересня погода у Львові та області буде дощовою та прохолодною. За прогнозами синоптиків, очікуються грози та пориви вітру, також вночі та вранці буде туман. Про це свідчать дані Львівського регіонального центру з гідрометеорології.

Погоду визначатиме поле пониженого тиску та проходження активних атмосферних фронтів. Зокрема, у суботу, 10 вересня, буде хмарно. Вночі без істотних опадів, а вдень помірні, місцями значні дощі та грози. Також мешканців попереджають про туман вночі та вранці. Вітер східний, 5 – 10 м/с, вдень місцями шквали 15 – 20 м/с. Температура вночі 11 – 16°, вдень 16 – 21° тепла.

У неділю, 11 вересня, також буде хмарно. Синоптики прогнозують дощі, вночі місцями значні. Вітер північно-західний, 7 – 12 м/с, подекуди пориви 15 – 20 м/с. Температура вночі 9 – 14°, вдень 12 – 17° тепла.

12 вересня очікується хмарна погода з проясненнями, часом можливі дощі. Вітер північний, 7 – 12 м/с. Температура вночі 7 – 12°, вдень 10 – 15° тепла.

13 – 14 вересня також буде хмарно з проясненнями, проте без істотних опадів. Вітер північно-східний, 5 – 10 м/с. Температура 13 вересня вночі 5 – 10°, вдень 13 – 18° тепла, 14 вересня вночі 7 – 12°, вдень 17 – 22° тепла.

Мешканців закликають зважати на прогноз погоди та бути обачними. Крім того, під час керування автомобілем в тумані рекомендовано:

  • істотно знизити швидкість руху та вибирати швидкісний режим, який забезпечував би своєчасне гальмування;
  • за наявності протитуманних фар – вмикати їх спільно з ближнім світлом;
  • дотримуватись безпечної дистанції з іншими автомобілями;
  • уникати різких маневрів на дорозі, стежити за сигналами автомашин, що рухаються попереду.

 

Якщо під час грози ви:

  • вдома – зачиніть усі вікна та двері, щоб не було протягу, бо він притягує кульову блискавку; вимкніть з мережі усі електричні прилади – вони притягують блискавки, зокрема й телефон – є загроза влучання блискавки під час розмови;

  • на вулиці – не ховайтесь під деревами, бо вони притягують блискавки; також є небезпека падіння важких гілок, які можуть зламатись від поривів вітру і завдати шкоди; уникайте металевих парканів, рекламних щитів, стін, біля яких ростуть дерева, вуличних ліхтарів, металевих веж, опор електропередач і, в жодному разі, не розкривайте парасольки, якщо маєте її з собою – металеві прути притягують розряди;

  • у лісі – не ховайтеся на підвищеннях і не бігайте, будьте там, де низькі дерева; дуб, тополя, сосна та ялина найбільше проводять розряд електрики, найменше – верба, клен та кущі;

  • у полі – знайдіть заглиблення в землі і присядьте; бажано, щоб це місце було сухим, бо волога земля сильніше проводить електрику.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!