Політична реклама

Турбо-кільце на Луганській. Які зміни чекають транспортну інфраструктуру у цьому районі Львова

3838 0
Львів’янин має мати змогу добратися до центру з будь-якої точки міста за 24 хвилини
Фото: Львівавтодор

Фото: Львівавтодор

Організація транспортних розв’язок та покращення інфраструктури має бути одним із пріоритетів у місті. Зокрема, такі проєкти як турбо-кільце на Луганській мають значно покращити ситуацію із добиранням львів'ян. Про це говорить депутат міської ради фракції «Об’єднання «Самопоміч» Андрій Шевців.

Читайте також: Яким буде нове турбо-кільце на Луганській – Козельницькій у Львові

«Ми не кажемо, що заберемо всі затори з міста одразу, проте у найближчі роки ми ставимо акцент на якісному громадському транспорті для львів’ян. Сюди входить як рухомий склад, так і транспортні розв'язки. Львів’янин має мати змогу добратися до центру з будь-якої точки міста за 24 хв», – сказав Андрій Шевців.

Приміром, вулиця Луганська є вулицем безперервного руху. Тут можливий виїзд на міст та рух в напрямку центру або ж по Стрийській до Сокільник чи Франківського району через низку вулиць. Облаштування кільцевої розв’язки у вигляді турбо-кільця на перехресті Луганська – Козельницька забезпечить швидкість і комфортність добирання мешканців.

«Досить часто йде обговорення, аби дозволити лівий поворот з вулиці Стрийської на вулицю Чмоли, також обговорюється організація руху на вулиці Стрийській та вулиці Чмоли. Після детального аналізу, транспортного моделювання і вивчення ми дійшли висновку, що якщо його дозволити, то пропускна здатність перехрестя Стрийська-Чмоли зменшиться на третину. Саме тому вирішили зробити кільцеву розв’язку Луганська – Козельницька. Це рішення не забере затори повністю, але швидкість і комфортність добирання зросте», – зазначає керівник відділу транспортного планування та моделювання ЛКП «Львівавтодор» Роман Зубачик.

На перехресті пропонують організувати кільцеву розв’язку типу турбо-roundabout. Традиційні кільця мають класичну круглу форму, натомість ця розв’язка має форму спіралі. Спіральні виступи фактично «виштовхують» автомобіль у правильному напрямку і дозволяють не змінювати смугу руху там, де це потрібно зробити, що також зменшить кількість ДТП, каже Роман Зубачик.

Зараз ця частина вулиці Луганської нагадує заміську автомобільну дорогу. Проєкт же дозволить зробити цю вулицю зручною для всіх учасників руху, включно з пішоходами та велосипедистами. 

Також на вулиці Чмоли планують покращити транспортну інфраструктуру з акцентом на громадський транспорт. Наразі є проблема у тому, що на цю вулицю, що з'єднує вулицю Козельницьку з вулицею Стрийською, є одна лише одна зупинка транспорту. Це не зручно, як для мешканців Стрийської, так і Козельницької. Тому пропонують зробити дві зупинки: на початку вулиці та в кінці. Додатково заплановані виділені смуги громадського транспорту на частині вулиці Козельницької та Чмоли (від Панаса Мирного до Стрийської) з облаштуванням зупинок острівного типу. Окрім цього, заплановане облаштування кільцевої розв’язки Козельницька – Чмоли, щоб організувати та «заспокоїти» вулицю.

Читайте також: Яким буде нове міні-кільце на Івана Франка – Панаса Мирного у Львові

Велику роль відіграє будівництво середнього кільця з вулиці Луганської на Стрийську. У планах – продовжити вулицю Луганську.

Сьогодні мешканці вулиць Володимира Великого, Сахарова, Княгині Ольги користуються південною частиною міста, щоб добратися до західної. Тому в проєкті врахували майбутнє продовження вулиці Луганської, яка дасть змогу напряму добиратися до Привокзальної. Будівництво цієї вулиці збереже багато часу водіям та пасажирам авто та створить умови комфортного швидшого добирання автомобілями по місту.

Про всі плани у розвитку транспортної інфраструктури Львова у найближчі роки читайте на сайті lviv2024.com.ua



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!