Туреччина долучиться до відбудови України після війни

945 0
Країни підписали меморандум щодо участі Туреччини у відбудові інфраструктури України.
Підписання меморандуму у Львові щодо участі Туреччини у відбудові інфраструктури України / Фото: ОП

Підписання меморандуму у Львові щодо участі Туреччини у відбудові інфраструктури України / Фото: ОП

Туреччина візьме участь у повоєнній відбудові України. Про це йдеться на сайті Президента України.

«Передбачається, що турецькі державні та бізнес-структури зможуть розвивати конкретні проекти відновлення, а також надавати консультаційну й технічну допомогу»,  йдеться у повідомленні. 

Як перший проект, розглядають відбудову мосту в селі Романівка Київської області, який з’єднує Бучу та Ірпінь зі столицею. Він був зруйнований на початку повномасштабного російського вторгнення, і фактично це зупинило наступ агресора на столицю.

Додамо, що найближчим часом мають створити спільну українсько-турецьку робочу групу щодо питань відбудови, у межах якої опрацюють механізми залучення турецьких інвестицій у конкретні проекти.

Читайте також: У Львові зустріли президента Туреччини. Фото

Нагадаємо, що  сьогодні, 18 серпня, у Львові проходить зустріч Володимира Зеленського з генеральним секретарем ООН Антоніу Гутеррешем та президентом Туреччини Реджепом Ердоганом. 

Як заявив Зеленський, під час зустрічі з Гутеррешем домовилися про продовження координації в реалізації зернової ініціативи.Також на зустрічі обговорили питання незаконної та примусової депортації українців, звільнення з полону українських військовослужбовців і медиків, а окрему увагу приділили темі ядерного шантажу росії на Запорізькій АЕС. 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!