Туреччина запроваджує обов'язкові електронні анкети для мандрівників

1796 0
Якщо анкету не заповнити, то в'їзд до Туреччини можуть і не дозволити.
Photo by Enes Aktas on Unsplash

Photo by Enes Aktas on Unsplash

Мандрівники, які планують поїздку до Туреччини, з 15 березня перед виїздом повинні заповнювати електронну анкету. Форма розміщена на сайті МОЗ Туреччини і має бути заповнена протягом останніх 72 годин перед поїздкою. Про це повідомляє Європейська правда.

Читайте також: Літо 2021. Куди львів'яни зможуть полетіти на відпочинок

«На основі заповненої інформації для вас буде автоматично створено індивідуальний код HES, завдяки якому ми зможемо зв'язатися з вами, якщо у вас або у людей, з якими ви контактуєте під час подорожі і перебування, є контактні особи, або хворі на Covid-19. З цієї причини точність і актуальність інформації дуже важливі», – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що заповнення форми може бути перевірено на кордоні Туреччини і в разі, якщо пасажир не заповнив її або вніс неправдиву інформацію, йому можуть загрожувати правові та адміністративні санкції.

«Також може бути не дозволено в'їзд до Туреччини (якщо ви не є громадянином Туреччини або не маєте дозвіл на проживання в Туреччині)», – зазначили в МОЗ.

Читайте також: Чи допоможе львів'янам щеплення від коронавірусу поїхати за кордон

Нагадаємо, Туреччина продовжила вимогу про негативний тест на коронавірус для мандрівників з-за кордону. Для перетину кордону і далі вимагатимуть надати негативний результат тесту, зробленого не раніше, ніж за 72 години до подорожі.

Як відомо, Республіка Кіпр не відкрила в’їзд для українських туристів з 1 березня попри те, що такі плани анонсувалися у січні. Водночас громадяни України, які подорожують літаком, з 1 березня можуть відвідувати Грузію за наявності негативного результату ПЛР-тесту.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!