Туреччина зобов’яже іноземців мати негативний тест на коронавірус при в’їзді

1404 0
Довідку не потрібно буде пред'являти лише в разі транзиту в треті країни через аеропорти Туреччини за умови, що пасажир не залишає транзитну зону.
Фото: freepik.com

Фото: freepik.com

Влада Туреччини зобов’язала іноземців, зокрема українських туристів, мати негативний результат тесту на коронавірус під час в’їзду до країни. Про це повідомляє Іnterfax Україна з посиланням на заяву міністра охорони здоров’я Туреччини Фахреттіна Ходжа.

Читайте також: Туреччина, Грузія і Хорватія у «червоній» зоні. МОЗ оновило список країн, які не рекомендують відвідувати

За словами міністра, кожен іноземець, який прибуває до країни повітряним транспортом, із 28 грудня зобов’язаний надати негативний результат тесту на Covid-19. Щодо наземного транспорту це правило запрацює з 30 грудня.

Міністр уточнив, що це повинен бути ПЛР-тест, зроблений не більш ніж за 72 години до перетину кордону.

Пасажирів без тесту не пустять на борт літака. А під час перетину кордону наземним транспортом іноземці матимуть змогу зробити тест просто на прикордонному пункті. Якщо людина відмовиться від цього, її відправлять на двотижневий карантин.

Зокрема, за даними avianews.com, перед посадкою в літак, автобус або на корабель пасажир від 6 років повинен буде пред'явити довідку з негативним результатом ПЛР-тесту на коронавірус, яка підтверджує, що людина не хворіє. Без цієї довідки пасажира не допустять на борт літака.

Читайте також: У МОЗ оприлюднили план вакцинації українців

Вимога про наявність довідки з результатом ПЛР-тесту не буде відноситися до тих пасажирів, які слідують з пересадкою в треті країни через аеропорти Туреччини і не залишають транзитну зону.

«Наприклад, якщо мандрівник вилітає з Києва в Нью-Йорк із пересадкою в Стамбулі, йому не потрібно пред'являти довідку для транзиту через Туреччину», – йдеться у повідомленні.

Ці правила діятимуть до 1 березня 2021 року. Їх запровадження пов’язано зі збільшенням кількості випадків коронавірусу у світі та з виявленням нових штамів у Великій Британії, Данії та ПАР.

Загалом у Туреччині від початку епідемії коронавірусом заразилися більше 2 мільйонів людей.

Нагадаємо, 24 грудня МОЗ України оновило список країн, які потрапили до «червоних» та «зелених» карантинних зон. Про це повідомляє пресслужба МОЗ. Зокрема, через несприятливу епідеміологічну ситуацію не рекомендують відвідувати 45 держав. Йдеться про Литву, Молдову, Німеччину, США, Грузію, Сербію, Хорватію, Люксембург, Швецію, Словаччину, Кіпр, Туреччину, Азербайджан, Болгарію тощо.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!